DOLAR 32,3755
EURO 35,0687
ALTIN 2323,966
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Minibüsçülerden İdlib’e destek konvoyu

STANBUL’DA, SARIYER-BEŞİKTAŞ HATTINDA ÇALIŞAN MİNİBÜSÇÜLER, İDLİB’DE REJİM UNSURLARINCA DÜZENLENEN HAİN HAVA SALDIRISINDA ŞEHİT OLAN MEHMETÇİKLERE DESTEK İÇİN KONVOY DÜZENLEDİ.

01.03.2020 23:25
141
A+
A-

İstanbul’da, Sarıyer-Beşiktaş hattında çalışan minibüsçüler, İdlib’de rejim unsurlarınca düzenlenen hain hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklere destek için konvoy düzenledi.

Sarıyer Maden minibüs durağında bir araya gelen yaklaşık 240 minibüsçü esnafı, araçlarını Türk Bayraklarıyla süsleyerek, konvoy oluşturdu. Sahil yolundan oluşturulan konvoy kornalar çalarak, Beşiktaş Meydanda buluştu. Otomobillerin de katıldığı konvoya, yol kenarında bekleyen vatandaşlar da el ve bayrak sallayarak destek verdi. Burada bir araya gelen esnaf, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, sloganları atarak saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı okudu.

İstiklal Marşının ardından kalabalık adına bir açıklama yapıldı. Açıklamayı Sarıyer S 19 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akkaya yaptı. Akkaya, İdlib’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini, bugünün birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.

Minibüsçü esnafı olarak her zaman devletin, milletin, askerlerin yanlarında olduklarını kaydeden Akkaya, “Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Şu anda 240 aracımız konvoyda. 80 aracımız şu anda çalışıyor. Diğer araçlarımızı komple çektik, bugün çalışma günü değil, birlik beraberlik günü” dedi.

Açıklamanın ardından vatandaşlar araçlarına binip, korna çalarak ayrıldı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.