DOLAR 32,3123
EURO 35,0575
ALTIN 2277,8
BIST 8994,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nurcan Arslan cinayeti davasının yeniden görülmesine başlandı

Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016’da kız arkadaşı Nurcan Arslan’ı sokak ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldüren Abdullah Melih Barış’ın yeniden yargılanmasına başlandı. Bugün tutuklu bulunduğu Tokat Cezaevi’nden İstanbul’a getirilmeyen sanık duruşmada hazır bulunmazken, izleyici ve aile yakını sayısının çokluğu ve sanığın getirilememesi nedeniyle duruşma daha büyük bir salonda görülmek üzere yarına ertelendi.

07.01.2020 16:00
242
A+
A-

Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016’da barışma teklifini kabul etmeyen kız arkadaşı Nurcan Arslan’ı (40) 11 kurşun ile öldüren Abdullah Melih Barış (39) 2 yıl süren yargılamanın ardından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmıştı. Mahkeme sanık hakkında verilen cezayı müebbet hapse düşürerek iyi hal indirimi uygulamıştı. Maktül Nurcan Arslan’ın ailesi, sanığa uygulanan iyi hal indirimini kabul etmeyerek itirazda bulunmuştu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi olayda tasarlama unsurlarının oluşmadığını ve sanığın ne zaman öldürme kararını aldığının kesin olarak belirlenemediğini açıklamıştı. Yargıtay, yetersiz gerekçelerle hüküm kurulduğunu aktararak bozma kararı vermişti.

DURUŞMA SANIĞIN GETİRİLEMEMESİ VE DAHA BÜYÜK BİR SALONDA GÖRÜLMESİ İÇİN ERTELENDİ

Bozma kararının ardından bugün yeniden görülmeye başlanılan davada sanık tutuklu bulunduğu Tokat Cezaevi’nden getirilemediği için duruşmada hazır bulunamadı. Müşteki avukatları ise izleyici ve basın mensubu sayısının fazla olması nedeniyle, duruşmanın daha büyük bir salonda yapılması talebinde bulundu. Müşteki avukatlarının talebini kabul eden mahkeme, duruşmanın daha büyük bir salonda görülmesine karar verdi. Duruşma yarın saat 14.30’da görülmek üzere ertelendi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.