DOLAR 32,5125
EURO 34,8037
ALTIN 2428,443
BIST 9691,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sahile inen domuz sürüsünü elleriyle besledi

Marmaris’te sahilde balık tutan emekli Eftal Erman, yanına gelen yaban domuzu sürüsünü elleriyle besledi. Erman, “Aç oldukları için sahile iniyorlar, onlara zarar vermemek lazım” dedi.

21.11.2020 10:30
117
A+
A-

Bir elektrik dağıtım şirketinden emekli Eftal Erman, 17 Kasım’da, bir arkadaşı ile balık tutmak için Marmaris’e 5 kilometre mesafedeki Adaağzı’ndaki sahile gitti. Erman, olta ile balık tuttuğu sırada yanına 2 yetişkin ve 5 yavrudan oluşan 7 yaban domuzu sürüsü yaklaştı.

Erman, yiyecek bulmak için sahile indiklerini fark ettiği yaban domuzlarını balık tutmak için yanında getirdiği 4 bayat ekmek ve yarım kilo tavuk budunu vererek, elleriyle besledi. 5 dakika içinde tüm yiyecekler tükendi. Tam olarak karınları doymayan domuzlar, yaklaşık 500 metre boyunca Erman’ı takip etti. O anları Erman’ın arkadaşı cep telefonu kamerasıyla ile kaydedip, sosyal medyada paylaşıldı. 

Paylaşımın altına yorumda bulunan çok sayıda kullanıcı Erman’a duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür etti.

“Ormanlarda yiyecek bulamıyorlar”

Eftal Erman, yaban domuzlarının sık üremesi nedeniyle popülasyonlarının çok arttığını söyleyerek, “Yaşam alanları olan ormanlarda yiyecek bulma imkanları sınırlı. Yanıma gelen sürüdeki domuzların aç olduklarını fark ettim ve yanımdaki yiyeceklerle besledim. Özellikle yaz ayında hemen hemen her gün ilçe merkezine ve insanların yoğun oldukları alanlara iniyorlar. Plaj, park ve caddelerde dolaşıyorlar. Önceki gün bir yaban domuzunun zehirlendiği bilgisi bana ulaştı, çok üzüldüm. Aç oldukları için ilçeye iniyorlar, onlara zarar vermemek lazım" dedi.

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.