DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Yeni düzenlemeye her türlü katkıyı vermeye hazırız”

İFLAS EDEN TÜCCAR VEYA İŞ YERİNİ KAPATAN ESNAFA İŞSİZLİK MAAŞI ÖDENMESİ AMACIYLA KURULAN ESNAF AHİLİK SANDIĞI’NDA ERTELEME VE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPILACAK OLMASININ ESNAF VE SANATKARLARI SEVİNDİRECEĞİNİ BELİRTEN TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN, “1 OCAK 2020 TARİHİNDEN İTİBAREN AHİLİK SANDIĞINA PRİM TOPLAMA UYGULAMASI, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TBMM’YE GELECEK TORBA YASA TEKLİFİNİN ERTELENEREK KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK OLMASI ESNAF VE SANATKARIMIZ ADINA OLDUKÇA SEVİNDİRİCİ” İFADELERİNİ KULLANDI.

23.01.2020 11:30
100
A+
A-

İflas eden tüccar veya iş yerini kapatan esnafa işsizlik maaşı ödenmesi amacıyla kurulan Esnaf Ahilik Sandığı’nda erteleme ve köklü değişiklik yapılacak olmasının esnaf ve sanatkarları sevindireceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Ahilik sandığına prim toplama uygulaması, önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek torba yasa teklifinin ertelenerek köklü değişikliğe gidilecek olması esnaf ve sanatkarımız adına oldukça sevindirici” dedi.

2017 yılında kabul edilen düzenlemenin esnaf ve sanatkarın istediği gibi çıkmadığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ahilik Sandığı’na prim toplanmasına ilişkin erteleme ve köklü değişiklik yapılmasına dair yeni düzenlemeye konfederasyon olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Çünkü bu fonu isterken amacımız esnaflar arasındaki dayanışmayı sağlamaktı. Ancak bizim önerdiğimiz sistem e uygulamaya konulan sistem arasında çok büyük fark var” dedi.

“Fona esnaf yüzde 1 katkı koymalı”

TESK olarak öncelikle fona esnaftan sadece yüzde 1 prim kesilmesini, devletin de yüzde 2 katkı sağlamasını, esnaftan kesilecek primin asgari ücretin yüzde 1’i ile sınırlandırılmasını istediklerini kaydeden Palandöken, “Şu anki sandık sadece işsizlik durumunda 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı ödenmesini öngörüyor. Oysa bizim önerimiz, sandıkta biriken paranın bir nevi işçilerin kıdem tazminatı gibi emekli olan herkese ödenmesini talep ediyoruz. Bu haliyle sandık esnafa fayda sağlamaz” değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.