DOLAR 32,3721
EURO 35,0545
ALTIN 2325,014
BIST 9122,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD Başkanı Joe Biden karantinadan çıktı

ABD Başkanı Joe Biden’ın, bu sabah yapılan COVID-19 testinin negatif çıkmasının ardından karantinasının sona erdiği duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden karantinadan çıktı
07.08.2022 21:05
138
A+
A-

Doktoru Kevin O’Connor tarafından yapılan açıklamada, dünkü negatif test sonucundan sonra bu sabah yapılan COVID-19 testinin de negatif çıktığı kaydedilerek, Biden’ın güvenle halkla temaslarına ve başkanlık seyahatlerine geri döneceği duyuruldu.

Doktorunun açıklamasından sonra Delaware’deki yazlığına hareket etmek için Beyaz Saray’dan ayrılan Biden, basın mensuplarına kendisini iyi hissettiğini söyleyerek, “18 gün aradan sonra temizim” dedi.

COVID-19 testi ilk olarak 22 Temmuz’da pozitif çıkmıştı

Başkan Biden’ın dün yapılan COVID-19 testi negatif çıkmış ancak doktoru, "İhtiyaten tedbirli olmak için ikinci testi negatif çıkana kadar Başkan sıkı izolasyon önlemlerine devam edecek.” demişti.

COVID-19 testi ilk olarak 22 Temmuz’da pozitif çıkan Biden, 5 günlük Paxlovid ilacı ile yapılan tedavinin ardından testlerin negatif çıkması üzerine 27 Temmuz’da işinin başına dönmüştü.

Doktor O’Connor, COVID-19 tedavisinde "Paxlovid" isimli ilacı kullanan hastaların küçük bir kısmında testlerin tekrar pozitife dönme durumu olduğuna işaret ederek, Biden’a da sık sık test yaptıklarını aktarmıştı.

30 Temmuz’da yapılan test sonucunun yine pozitif çıkması üzerine Biden tekrar karantinaya alınmıştı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.