DOLAR 32,5888
EURO 34,8585
ALTIN 2493,225
BIST 9703,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BMGK, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek için toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Filistin’in talebi üzerine, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere 8 Ağustos Pazartesi günü toplanacak.

BMGK, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek için toplanıyor
07.08.2022 01:05
108
A+
A-

Filistin haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Filistin’in Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Filistin’in "İsrail saldırılarının durdurulması ve kınanması, Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması" yönündeki talebine olumlu dönüş yapılması için BMGK üyeleriyle iletişim kurulduğunu aktardı.

Söz konusu talebin BMGK geçici üyesi (BAE) aracılığı ile gerçekleştirildiğini kaydeden Mansur, çok sayıda BMGK üyesinin bu talebe olumlu geri dönüş yaptığını söyledi.

Mansur, talebi değerlendirmek ve İsrail’in Şeridi’ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere BMGK’nın pazartesi öğleden sonra kapalı bir oturum gerçekleştirmesine karar verildiğini duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor

ordusu, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle dün abluka altındaki Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıya bugün de devam ettiğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında aralarında 5 yaşındaki bir çocuk ve iki kadının da bulunduğu 15 Filistinlinin öldüğünü, 125 sivilin yaralandığını belirtmişti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.