DOLAR 32,3665
EURO 34,9621
ALTIN 2325,15
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çin, Ay’a uzay aracı gönderiyor

Çin, Ay’a insansız hava aracı gönderiyor. Uzay aracının Ay’dan 2 kilogram civarı kaya ve toprak örnekleri toplaması hedefleniyor. Çin başarması halinde, Sovyetler Birliği ve ABD’den sonra Ay’dan örnekler getiren üçüncü ülke olacak.

23.11.2020 20:45
182
A+
A-

Çin, dünyanın uydusu Ay’ın yüzeyinden materyal toplamayı planlıyor.

"Ay Tanrısı" anlamına gelen "Chang’e 5" isimli insansız uzay aracını Ay’a fırlatıyor.

Ay’dan örnekler toplayacak

Uzay aracı, Ay’ın nasıl oluştuğunu araştırmak için aydan 2 kilogram civarı parça toplayacak. Bu uçuş, Çin’in daha sonraki uzay görevleri için de önemli bir adım sayılacak.

Çin başarıması halinde, Sovyetler Birliği ve ‘nin ardından Ay’dan örnekler getiren üçüncü ülke olacak.

Sovyetler Birliği, 1959 yılında Ay’a uzay aracı gönderen ilk ülkeydi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.