DOLAR 32,3285
EURO 35,0773
ALTIN 2308,71
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

El-Halil’de İsrail’in kentteki yeni yerleşim planı protesto ediliyor

İsrail’in El Halil’de Yahudi mahallesi kurulması planını protesto etmek amacıyla, Batı Şeria bölgesinin El Halil kentinde genel grev düzenlendi.

El-Halil’de İsrail’in kentteki yeni yerleşim planı protesto ediliyor
09.12.2019 15:25
176
A+
A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih Hareketinin çağrısıyla Filistin’in işgal altında bulunan Batı Şeria bölgesinin El-Halil kentinde İsrail’in El Halil’de Yahudi mahallesi kurmasına yönelik yerleşim planına karşı genel grev düzenlendi. El Halil’de ve kente bağlı tüm köylerde genel grev çağrısı yapıldı ve öğle namazının kılınması için vatandaşlar İbrahim Cami’ne davet edildi. Yapılan açıklamada, “El-Halil kentinin Yahudileşmesi, Kudüs’ün Yahudileşmesine yönelik planın bir devamı olarak geliyor. Kentteki tarihsel gerçekler değiştirilmeye çalışılıyor” denildi.

Grev kapsamında El Halil’de bulunan toptancı pazarı ve tüm dükkanlar kepenk indirirken El Fetih Hareketi tarafından yapılan açıklamada, “İsrail’in El-Halil’de ve tüm Filistin topraklarında Yahudileştirme politikasını durdurmak için mümkün olan her şeyi yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett de geçtiğimiz hafta El-Halil kentinde yeni bir yerleşim bölgesi kurulmasını içeren yasayı onaylamıştı. Onay, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Batı Şeria’da kurulacak olan İsrail yerleşimlerinin artık yasa dışı olarak görülmeyeceğini söylemesinden birkaç hafta sonra geldi.

İBRAHİM CAMİSİ’NDE 15 BİN KİŞİYLE ÖĞLE NAMAZI

En kutsal dördüncü cami olarak kabul edilen ve Mescid-i Aksa’nın çevresi olarak nitelendirilen İbrahim Camisi’nde geçtiğimiz Cuma günü 15 bin kişinin katılımıyla sabah namazı kılınmıştı. Büyük Şafak adıyla gerçekleştirilen çağrı kapsamında binlerce Filistinli namazını birlikte kılarak tekbir getirmişti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.