DOLAR 32,3717
EURO 34,998
ALTIN 2326,052
BIST 9097,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KKTC’den Rumlara "enerji konusunda 4 maddelik iş birliği" önerisi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına 4 sayfadan ve 4 maddeden oluşan iş birliği önerisi sundu. Tatar’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres aracılığı ile sunduğu öneriler doğal gaz, elektrik, su ve güneş enerjisi başlıklarını kapsıyor.

KKTC’den Rumlara "enerji konusunda 4 maddelik iş birliği" önerisi
01.07.2022 19:00
120
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, aracılığıyla Rumlara alanında öneriler sundu.

Doğal gaz konusunda birlikte hareket etme teklifini yenileyen Tatar, sürece Türk ve Rum tarafının sözleşme imzaladığı şirketlerin de dahil edilmesini istedi.

ortak şebekesi projesine Türkiye ile birlikte katılma önerisi sunan Tatar, "Rumlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu öneriyi kabul ettiği için teşekkür etmeli" ifadesini kullandı.

Güneş enerjisi ve su da öneriler arasında

Üçüncü öneri ise "güneş enerjisinden ortak faydalanma yolunda adımlar atılmalı" şeklinde oldu.

Tatar, son olarak Türkiye’den gelen suyun da dahil olacağı şekilde su kullanımı konusunda iş birliği önerisi yaptı.

Tatar bu öneriler için Rum yönetiminden olumlu cevap beklediklerini açıkladı. 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.