DOLAR 32,4508
EURO 34,4888
ALTIN 2476,422
BIST 9618,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Korkuyla büyüyen Suriyeli çocukların yüzü oyun parkıyla güldü

Suriye’de İdlib’e yönelik bombardımanın artmasıyla sivillerin sınıra ve sınıra yakın bölgelerde bulunan kamplara akını devam ediyor. İdlib’de bulunan Shabiran mülteci kampına aileleriyle sığınan çocukların yüzü, kampta bulunan oyun parkı ile güldü.

02.01.2020 11:00
179
A+
A-

Suriye’de Beşar Esad rejimi tarafından yapılan saldırıların yoğunlaşmasının ardından bölgede yaşayan ailelerin Türkiye sınırına ve sınır yakınlarındaki bölgelere göçü yoğun şekilde devam ediyor. Kısa süre içinde evlerini terk eden binlerce Suriyeli kamplara sığınıyor. Elverişsiz hava koşulları altında mücadele eden aileler, kamplarda ya da kendi kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışıyor. Ailelerin yanı sıra çocuklar da korku içerisinde yaşıyor.

Sivillerin farklı bölgelere göçü devam ederken, bazı mülteciler Shabiran mülteci kampına yerleşti. Aileleriyle kaçan çocuklar ise yerleştikleri kampta bulunan parkla sevindi. İnsani yardım malzemelerinin de dağıtıldığı kampa sığınan çocuklar, iç savaşın korkusunu ve hayatta kalma mücadelesini kısa süre de olsa unuttu.

“ÜZERİMİZDEKİ KIYAFETLERLE KAÇABİLDİK”

Resmi kaynaklara göre, 2017 yılında açılan Shabiran kampına son 2 haftada 100 aile sığındı. Eşyaları olmayan aileler, kampta yapılan yardımlar ile elverişsiz hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Kampa göç eden Suriyeli bir anne, “Buraya 12 saatte geldik. Eşyalarımız yok, sadece üzerimizdeki kıyafetlerle kaçabildik. Hem hasta kardeşimle hem de soğuk havada 6 çocuğum ile ilgilenmem gerekiyor. Güvende olmak bizim için en önemlisi ve bu yüzden evlerimizi terk ettik” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.