DOLAR 32,3732
EURO 34,9932
ALTIN 2325,782
BIST 9088,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Libya, Türkiye’den asker desteği istedi

Libya’nın Ulusal Mutabakat Hükümeti, general Halife Hafter’in güçlerine karşı Türkiye’den askeri destek sağlamasını resmi olarak istedi.

Libya, Türkiye’den asker desteği istedi
27.12.2019 12:00
208
A+
A-

Libya’nın Trablus’taki uluslararası kabul görmüş Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye’den askeri destek istedi. Rusya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün tarafından desteklenen Genel Halife Hafter’ın ordusuna karşı savunma için Türkiye’nin desteği talep etti. Trablus’tan bir yetkili, havada, karada ve denizde Türkiye’den resmi bir talepte bulunulduğunu doğruladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa, daha önce yaptığı bir açıklamada, “Eğer çatışmalar yoğunlaşırsa, Trablus’u ve Trablus’ta yaşayanları koruma hakkımız var” ifadesini kullanmıştı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.