DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sırbistan Cumhurbaşkanı: Brüksel’e barış ve istikrarı korumak için gidiyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile yapacağı görüşme öncesi, Brüksel’e barış ve istikrarı korumak için gideceğini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı: Brüksel’e barış ve istikrarı korumak için gidiyorum
15.08.2022 16:05
128
A+
A-

Sırbistan’da yeni üretilen silahların ve askeri teçhizatın sergilendiği programa katılan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Ağustos’ta Başbakanı Albin Kurti ile Brüksel’de yapacağı görüşmeye ilişkin, "Brüksel’e barış ve istikrarı korumak için gidiyorum" diye konuştu.

Sırp Cumhurbaşkanı, ülkesinin kimseyi tehdit etmediğini vurguladı.

"Sadece uluslararası hukuka uygun davranılmasını sağlamak istiyoruz. 1244 sayılı Kararı ve Brüksel Anlaşması’na uyulmasını istiyoruz. Bunlar yürürlükte olan anlaşmalar, hükümlerine saygı duyulmalıdır."

Brüksel’de tüm meseleleri tartışmaya hazır olduklarına dikkati çeken Vucic, görüşmenin neler getireceği konusunda bir fikrinin olmadığını ifade etti.

Vucic, Kurti ile görüşmeden Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD’nin Batı Özel Temcilcisi Gabriel Escobar ile bir araya geleceğini de hatırlattı.

Ülkesinin savunma sanayisi alanındaki başarılarına değinen Vucic, Sırbistan’da üretilen her silahın onlarca alıcısı olduğunu ve ülkesi ile Kosova’nın askeri gücünün karşılaştırılamayacağını söyledi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.