DOLAR 32,5037
EURO 34,8093
ALTIN 2471,915
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Lise Rehberlik Kısmı: Bu yıl da YKS’de tercihin altın kuralları değişmeyecek

5 Ağustos’ta başlayan süreç, 20 Ağustos’ta son bulacak. İmtihan hazırlık süreci kadar değerli olan tercih süreci ile ilgili İTÜ ETA Vakfı Tabiat …

05.08.2021 15:13
342
A+
A-

5 Ağustos’ta başlayan süreç, 20 Ağustos’ta son bulacak. İmtihan hazırlık süreci kadar değerli olan tercih süreci ile ilgili İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Lise Rehberlik Kısmı, bu yıl da tercihin altın kurallarının değişmeyeceğini belirtti.

YKS tercih süreci le ilgili öğrencilere ve velilere tekliflerde bulunan İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Lise Rehberlik Kısmı şunları kaydetti:

“ADAYLAR, MESLEK GAYELERİ DOĞRULTUSUNDA TERCİH BİLDİRİMİNDE BULUNMALIDIR”

Tercih hakkı elde eden adaylar, meslek maksatları doğrultusunda tercih bildiriminde bulunmalıdır. Bu yıl da tercihin altın kuralları değişmeyecek. Kazanıldığında tahsil görmek istenilmeyen kısımlar, tercih listesine alınmamalıdır. Adayların bu kısımlara yerleştirilmeleri halinde kayıt yaptırma kuralı aranmaksızın imtihana bir yıl daha hazırlanmaları halinde

“Ortaöğretim Muvaffakiyet Puanları“ yarıya düşecektir. Şimdiye kadar ellerinden gelen tüm çabayı gösterip imtihana giren öğrencilerin gelecekleri için kıymetli kararlar aldıkları bir süreç olan tercih periyodunda dikkat etmeleri gereken noktalar vardır.

“TERCİHLER UZMAN ŞAHISLARLA YAPILMALIDIR”

Meslek hayatlarını belirleyecek ve özgeçmişlerinin kıymetli bir kesimini oluşturacak üniversiteyi ve kısmı seçerken kesinlikle adaylar; onları âlâ tanıyan, lise hayatları boyunca ilgi, yetenek, marifet ve muvaffakiyetlerini takip etmiş, desteklemiş uzman şahıslar ile tercihlerini yapmalılar.

“ÖĞRENCİNİN GİTMEYECEĞİ ÜNİVERSİTE VE KISIM TERCİH LİSTESİNE YAZILMAMALIDIR”

Bu yılda adayların 24 tercih hakkı bulunmaktadır. Tercih listesi puana nazaran aritmetik sıralamada oluşturulan bir liste değil, öğrencinin meslek planına nazaran oluşturulan bir liste olmalıdır. Tercih süreçlerine birinci olarak adayların ilgi ve maksatlarının konuşulmasıyla başlanmalıdır. Tercihlerde istek sırası değerlidir. Tercih listesinde bulunan bir kısma yerleştiğinde öğrenci keyifli olmalıdır. Öğrencinin gitmeyeceği üniversite ve kısım tercih listesine yazılmamalıdır.

“BAŞARI SIRALAMASINA NAZARAN TERCİH YAPILMALIDIR”

Üniversite imtihanı, puandan fazla muvaffakiyet sıralamalarının dikkate alındığı bir imtihandır. Öğrenciler muvaffakiyet sıralamalarını dikkate alarak geniş bir yelpazede tercihlerini değerlendirmelidir.

Adaylar 24 tercih hakkını hayali bölge yani; öğrencinin muvaffakiyet sıralamasının üstünde olsa dahi yıl boyunca imtihana hazırlık sürecinde hayal ettiği kısım ve üniversiteleri yazacağı bölge, gerçekçi bölge ile muvaffakiyet sıralamasına denk gelen kısım ve üniversitelerin bulduğu bölge, garanti bölgede ise adayın tekrar meslek amaçları doğrultusunda yerleştirildiği takdirde keyifli olacağı muvaffakiyet sıralamasının altında kısım ve üniversitelerin bulunduğu bölge yelpazesinde yapmalıdır.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.