DOLAR 32,3671
EURO 34,9583
ALTIN 2326,138
BIST 9065,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜRKPATENT’ten 16 üniversite ile iş birliği protokolü

Türk Patent ve Marka Kurumu, 16 üniversite ile üniversitelerin insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılmasına ilişkin esasları kapsayan bir protokol imzaladı. Protokolle, sınai mülkiyet alanında sunulan hizmetlerin hızının ve niteliğinin arttırılması, patent ve faydalı model başvuruları için yapılan yenilik araştırması faaliyetlerinde, üniversitedeki mevcut yetişmiş insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılması hedefleniyor.

TÜRKPATENT’ten 16 üniversite ile iş birliği protokolü
30.12.2019 12:00
249
A+
A-

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kırıkkale Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. TÜRKPATENT’e yapılan sınai mülkiyet haklarına ilişkin başvuruların araştırılması ve incelenmesi hizmetlerinin yürütülmesinde, Üniversitenin insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılmasına ilişkin esasları kapsayan Protokol, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan arasında imzalandı.

Proje kapsamında 16 üniversite ile işbirliği protokolü ve eğitime katılan 33 akademisyen ile gizlilik sözleşmesi imzalanarak Üniversite Patent Ön Araştırma süreci başlatıldı. Üniversitelerle Patent Araştırma İnceleme Raporları İşbirliği Projesiyle sınai mülkiyet alanında sunulan hizmetlerin hızının ve niteliğinin arttırılması, ayrıca sınai mülkiyet alanındaki bilinç ve farkındalık düzeyinin artması amacıyla patent ve faydalı model başvuruları için yapılan yenilik araştırması faaliyetlerinde, üniversitedeki mevcut yetişmiş insan kaynağından ve araştırma altyapılarından yararlanılması hedefleniyor.

“DAHA ÖZGÜN ÇALIŞMALARIN ÖNÜ AÇILACAK”

Türk Paten ve Marka Kurumunun Üniversitelerde faaliyet gösteren Bilgi ve Doküman Birimi koordinasyonunda yürütülen çalışmaları genişleterek, gerek üniversitelerdeki araştırma kaynaklarından ve kapasitelerinden faydalanılması, gerekse üniversitelerdeki mevcut insan kaynağının bu alanda yetiştirilmesi ve kendi akademik çalışmalarında kullanabilecekleri bilgilerle donatılması amacıyla bu projeyi başlattıklarını ifade eden Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “İş birliği çalışmalarını daha önce başlatmıştık. Bu iş birliğini daha da genişletiyoruz. Kırıkkale Üniversitesinde bilgi doküman birimini daha önce kurduk. Bu iş birliğini Kırıkkale Üniversitesinin Patent araştırma yeteneklerini daha fazla geliştirmek için genişletiyoruz. Türkiye’de son dönemde artan patent başvurularının araştırma inceleme başvurularının hazırlanmasında Kırıkkale Üniversitesinden katkı almak istiyoruz. Kırıkkale Üniversitemiz bir çok alanda gelişmiş bir üniversite. Bu iş birliği ile araştırma ve inceleme eğitimleri vereceğiz üniversite akademisyenlerine. Bizim hem patent araştırma raporlarının hazırlanmasında bize katkı verecekler hem de üniversitenin patent veri tabanlarına kullanma yetkinliği artacak. Daha özgün çalışmaların önü açılacak” dedi.

Üniversitelerin toplumsal sorumluluğu yerine getirmek açısından sosyal projeler içinde olmak durumunda olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Sektörle birlikte çalışma yaparken hem üniversite bilgi ve teknolojinin sektöre aktarılması anlamında hem üretilmiş olan bilginini uluslararası anlamda korunması anlamında marka patent coğrafi işaretler dediğimiz konular Türk Patent kurumun alanına giren konularda çalışmalar yürütmekte. Üniversitemiz bu görevi yerine getirirken Türk Paten Kurumunun uluslararası otorite olması anlamında da kuruma üniversite olarak gerekli desteği vermek için bir protokol imzalayıp protokole dökeceğiz” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.