DOLAR 32,5466
EURO 34,8867
ALTIN 2440,812
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vilayet dışı atama başvurusu nasıl yapılır? (İller ortası yer değiştirme tarihleri)

Farklı bir vilayette misyon yapmak isteyen öğretmenler için vilayet dışı atama müracaatları bugün itibariyle başladı. Vilayet dışı atama ve …

30.07.2021 17:26
145
A+
A-

Farklı bir vilayette misyon yapmak isteyen öğretmenler için vilayet dışı atama müracaatları bugün itibariyle başladı. Vilayet dışı atama ve tayinler, gereksinim listesi içerisinde yer alan bilgilere nazaran yapılacak.

MEB VİLAYET DIŞI ATAMA MÜRACAATLARI NE VAKİT?

Öğretmenlerin vilayetler ortası isteğebağlı ve zarurî çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme süreçleri müracaatları, 30 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri ortasında yapılacak.

VİLAYET DIŞI ATAMA MÜRACAAT EKRANI

23 VİLAYET LİSTESİ

SONUÇLAR NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Öğretmenlerin vilayetler ortası isteğe bağlı ve zarurî çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme süreçleri 4 Ağustos’ta sonuçlandırılacak.

VİLAYET DIŞI ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Müracaatlar, “mebbis.meb.gov.tr” yahut “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Müracaat Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

– Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Müracaat Formu’na yansıtılacak kimlik, tahsil, Bakanlık atama alanı, hizmet müddeti, hizmet puanı ve gibisi bilgilerini müracaat yapmadan evvel MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) denetim ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini dokümana dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve vilayet ulusal eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

-Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne nazaran gerçekleştirilecek olup müracaat kayıt süreci yapıldıktan sonra hizmet puanlarına tesir edecek değişiklikler müracaat sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına tesir edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan evvel tamamlamaları gerekmektedir.

– Vilayetler ortası yer değiştirme müracaatında bulunan öğretmenler, birebir ya da farklı vilayetlerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Lakin 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, sadece tercih ettiği vilayetteki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü aslına nazaran bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.