DOLAR 32,3362
EURO 35,1394
ALTIN 2309,536
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni sosyal konut projelerimizi, önümüzdeki ay itibarıyla cumhurbaşkanımızın vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 81 ilimizde başlatacağız” dedi.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatacağız"
27.07.2022 14:05
223
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Çankaya ilçesinde geçen yıl istinat duvarı çökmesi nedeniyle yıkılan Açelya Apartmanı’nın bulunduğu bölgeye yapılacak yeni projesinin temel atma törenine katıldı.

Bakan Kurum’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Vatandaşımızın beklediği mega projeleri bir bir hayata geçiriyoruz"

81 ilde projeler üretmeyi sürdürüyoruz. Hamdolsun 20 yıldır cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimize ne düşündüysek onu söyledik. Milletimizle beraber ne hayal kurduysak onu yaptık. Şehirlerimizin doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, iklimiyle uyumlu projeler üretmeyi sürdürüyoruz. Sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden ekolojik koridorlara ve iklim dostu yatırımlara kadar çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ankara’yı güçlü Türkiye’nin güçlü başkenti yapmak için dünya başkentleri arasında en üst sıralara taşımak için vatandaşımızın beklediği mega projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Başkentimizde tam 91 bin konutu vatandaşımıza, hemşehrilerimize teslim ettik. ‘Ankara’nın her yerinde kentsel dönüşüm’ diyerek tüm ilçelerimizde binlerce sağlıksız yapıyı hızla dönüştürüyoruz.

Sözü verilen 23 millet bahçesinin 8’ini tamamladık. Bunun yanında Gölbaşı’nda bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Yeni yeşil alanlar ürettik. Mogan Gölü kıyı düzenlemesini tamamladık. Bugün buralarda milyonlarca Ankaralı gönlünce dinleniyor, piknik yapıyor, eğleniyor. İnşallah şimdi sırada İller Bankamız eliyle yapacağımız Gölbaşı Millet Bahçemiz var. Bu muhteşem bahçemizi de 2023’te sizlerin hizmetine sunacağız. İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 81 ilimizde başlatacağız.

"Ankapark’ın geleceği meselesinde de duruşumuz hep aynı oldu"

Son günlerde üzerinde çokça tartışılan Ankapark’ın geleceği meselesinde de duruşumuz hep aynı oldu. Biz hep şunu söyledik: "Ortada bir sorun var, bir yatırım var ve maalesef kaderine terk edilmiş durumda. Bu sorun, milletin faydasına çözülmeli." "Bu yatırım, nasıl en verimli şekilde milletimizin lehine değerlendirilebilir" dedik. Fakat bu meselenin birileri tarafından bir siyaset malzemesi olarak kullanıldığına da üzülerek şahit oluyoruz.

"Bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamayız"

Projeyi eleştirebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz. Projeyle ilgili hatalar bulabilirsiniz, eksiklikler bulabilirsiniz. Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız. 3 yıldır hazırladığınız, içimizi sızlatan bu manzaranın sonunda, 3 gün önce verilmiş bir mahkeme kararını milat olarak görmenizi de anlayamayız. Bugünkü belirsiz mahkeme durumu, sürünceme halini, siz suistimal ettiniz.

"CHP’nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin"

Polemik sizin işinize geldi. Sürekli bir ‘mahkeme süreci, yapım süreci, güvenlik süreci’ diyerek bahaneler ürettiniz. Ankaralı hemşehrilerimizin aklıyla alay edercesine, buraya dair bir tasarrufunuzun olmadığını anlatıp durdunuz. Önceki vaatlerinizde olduğu gibi yersiz bahaneler üreterek, Ankapark’ı siyasi ikbaliniz için bir basamağa dönüştürmenize bu millet müsaade etmez. Artık şu CHP’nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin, bahane üretmeyi bırakın.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.