DOLAR 32,5964
EURO 34,726
ALTIN 2498,239
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fiyat İstikrarı Komitesi’nde enflasyonla mücadele vurgusu

Bakan Nebati başkanlığında toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi’nde, kamu fiyat politikalarının, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılık ve malidisiplin çerçevesinde belirlenmeye devam edilmesine karar verildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi’nde enflasyonla mücadele vurgusu
21.07.2022 09:05
116
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında toplanan Fiyat İstikrarı Komitesinde, son dönemde küresel gelişmelere bağlı başta ve olmak üzere emtia fiyatlarının seyri mercek altına alınacak ve gelecek döneme ilişkin olarak bu alanda atılacak adımlar değerlendirildi.

Bakan Nebati, toplantının ardından yaptığı açıklamada "Güncel gelişmelerini mercek altına aldığımız toplantı kapsamında arz kesintilerinin gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırarak stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik" açıklamasını yaptı.

Emtia fiyatlarının seyri değerlendirildi

da toplantının ardından komitenin görüştüğü konuları ve aldığı kararları açıkladı.

Açıklamada "Toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri mercek altına alınırken, küresel düzeyde enflasyonist baskılar ile gıda ve enerji arz güvenliğine ilişkin endişelerin yoğunlaştığı içinde bulunduğumuz bu dönemde emtia fiyatlarının seyri değerlendirilmiştir" denildi.

Tarımsal ürünlerin arzı görüşüldü

Gıda fiyatları özelinde buğday, arpa, ayçiçek yağı ve şeker gibi stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda yılın ikinci yarısında fiyat istikrarını etkileyecek diğer faktörler de görüşüldü.

Komite tarafından alınan kararlar şu şekilde:

1. Kamu fiyat politikalarının, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılık ve malidisiplin çerçevesinde belirlenmeye devam edilmesine,

2. Stratejik tarım ürünlerinin ilgili kurumlarımız tarafından satın alınmasına devamedilmesine,

3. Özellikle gıda ve enerji fiyatları başta olmak üzere fiyat istikrarına yönelik tümpaydaşların eş güdüm içerisinde çalışmaya devam etmesine,

4. Kış öncesi doğalgaz depolama ünitelerinin en üst kapasiteye ulaştırılmasına

5. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada enerji tasarrufuna yönelik önlemler en üst seviyede alınırken ülkemizde de enerji tüketim alışkanlıklarının bu istikamette yönlendirilmesine karar verilmiştir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.