DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sakarya’da atıl durumdaki seralar üretime kazandırılacak

Sakarya’da seracılığın yaygınlaştırılması ve atıl durumda bulunanların ekonomiye kazandırılması amacıyla çiftçilere sera üst örtüsü desteği verilecek.

Sakarya’da atıl durumdaki seralar üretime kazandırılacak
27.03.2023 18:05
67
A+
A-

Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Müdürlüğü arasında "Plastik Sera Üst Örtülerinin Yenilenmesi" projesi işbirliği protokolü hazırlandı.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Vekili Ersin Emiroğlu, protokolle bir nebze olsun katma değerli sera üretimine katkı sunacaklarını söyledi.

"Çiftçilerimize üreticilerimize hayırlı olsun"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, atıl durumdaki seraların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 20 bütçeyle üreticilerimize sera üst örtüsü dağıtımında, yenilenmesinde katkı sunacağız. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

"Üretim olmadan kalkınma olmaz"

"Üretim olmadan kalkınma olmaz" düşüncesiyle çiftçilerin daima yanlarında olacaklarını vurgulayan Yüce, "Çevre koşulları ve iklime kısmen bağlı kalmaması sebebiyle seralardan yıl boyu üretim sağlanmaktadır. Bu özelliğinin yanı sıra ürün çeşitliliği ve verimi artırmakta, istihdam ve pazar gibi çok sayıda faydası bulunmaktadır" diye konuştu.

Yüce, şehir ekonomisinde tarımın önemli paya sahip olduğuna işaret etti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.