DOLAR 32,4025
EURO 34,9986
ALTIN 2332,313
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2 gün arayla 4 aslan ve 3 kaplan yavrusu dünyaya geldi

Tuzla’da bulunan Aslan Park’ta iki gün arayla dört Afrika Aslanı ve üç Bengal Kaplanı dünyaya geldi. Şuanda iki aylık olan yavrular halen sütle besleniyorlar ve sağlık durumları oldukça iyi. Her biri günde iki litre süt içen yavru aslan ve kaplanlar şimdiden Aslan Park’ın en çok ilgi çeken üyeleri oldu.

2 gün arayla 4 aslan ve 3 kaplan yavrusu dünyaya geldi
22.11.2019 09:30
232
A+
A-

GÜNDE İKİ LİTRE SÜT İÇİYORLAR

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren ve nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olan büyük kedi türlerine ev sahipliği yapan Aslan Park, açılalı bir yıl olmasına rağmen toplam on iki yavruyla aslan ve kaplan popülasyonu için güzel haberlere neden oldu. Daha önce üç kaplan yavrusu ve iki karakulak yavrusunun dünyaya geldiği Aslan Park’ta yeni yavrular heyecana neden oldu. Parkta çalışan görevlilerin gözdesi haline gelen yavrular, veterinerler ve hayvan bakıcıları tarafından büyük özen ve titizlikle bakılıyor. Her biri günde yaklaşık iki litre süt içen yavrular sağlıklı görünümleriyle dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Babalarının saldırma riski dolayısıyla kısa süre önce annelerinin yanlarından alınan yavrular yaklaşık beş kilo ağırlığındalar. Özel oda sıcaklığında tutulan Aslan Park’ın yeni üyeleri, yeterli büyüklüğe ulaştıklarında ziyaretçiler tarafından görülebilecekler.

Sorumlu Veteriner Gökçe Merve Yayla, “Aslan Park’ta 2 ay önce 3 annemiz doğum yaptı. Yavruların biri aslan, 4 tanesi Afrika Aslanı, 3 tane de Bengal Aslan’ını yavrusu var. 2 aylık oldular onları artık anneden ayırdık. Aslan annelerimizin ikisinin ilk doğumuydu. Şuanda sağlık durumları gayet iyi. Burada çok iyi bakılıyorlar. Aslan Park henüz açılalı bir yıl oldu ve bir yıl içerisinde 7 doğumumuz gerçekleşti. Bu bizi çok mutlu etti gerçekten. Aslan yavrularının aşıları tamamlandıktan sonra ziyaretçilerimizle buluşacaklar. Şuanda yavrularımız 5 kilo civarında sürekli olarak tartıp ağırlıklarını kontrol altında tutuyoruz. 3 yaşına geldiklerinde yaklaşık 200 kilo civarında oluyorlar. Türkiye’de bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla doğum gerçekleştiren hayvanat bahçesi olduğumuz için de gerçekten mutluyuz” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.