DOLAR 32,5877
EURO 34,845
ALTIN 2496,076
BIST 9662,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

5 vilayette alevlerle gayret sürüyor (Orman yangınlarında son durum)

Ülke çapındaki yangın söndürme çalışmaları tüm süratiyle devam ediyor. Bağlantı Başkanlığı’ndan yangınlardaki son duruma ait açıklama yapıldı …

06.08.2021 11:40
211
A+
A-

Ülke çapındaki yangın söndürme çalışmaları tüm süratiyle devam ediyor.

Bağlantı Başkanlığı’ndan yangınlardaki son duruma ait açıklama yapıldı.

Buna nazaran 28 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihleri ortasında meydana gelen 208 adet orman yangınının 196’sı denetim altına alındı.

Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın’ın Karacasu, Denizli’nin Güney, Isparta’nın Sütçüler, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas’taki iki farklı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

ORMAN YANGINLARINDA VİLAYET İL SON DURUM

-Muğla’nın Menteşe ilçesinde Karşıyaka Mahallesi Nizam mevkisindeki ormanlık alanda şimdi belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da tesiriyle kısa müddette yayıldı.

Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi Yumaklı mevkisindeki yerleşim yerinde yaşayanlar, takımlar tarafından uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların akabinde kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.Aracı olmayan vatandaşların tahliyesi de takımlar tarafından sağlandı. Takımlar, yangını denetim altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ ETRAFINDA TEDBİRLER ARTIRILDI

-Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir devam eden orman yangını, gece tesirini artırdı. Yangının yaklaştığı Yeniköy Termik Santrali etrafında tedbirler artırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye takımları alevlerin santrale ulaşmasını engellemek için geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Gürceğiz, Akçakaya ve Fesleğen mahalleleriyle birlikte Bayır, Habipler ve Bağdam mahalleleri de tahliye edildi.

Konutunu terk etmek istemeyen birtakım vatandaşlar jandarma tarafından ikna edildi.

– Muğla Kumlukbük’te sarp bir bölgede çıkan yangın, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğünce (KIYEM), karadan müdahaleyle büyümeden denetim altına alındı.

– Muğla Kozağaç’ta yangın tekrar alevlendi. Bölgeden gelen son haberlere nazaran alevler İkizler mahallesine yanlışsız ilerliyor.

– Muğla’nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını denetim altına alındı.

– Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınlarına müdahale eden personellerin bulunduğu arazözün devrilmesi sonucu 4 personel yaralandı. Personellerden 2’sinin tedavisi ayakta yapıldı. Öbür 2 personel de tedavilerinin akabinde taburcu edildi.

KÖYCEĞİZ’DE BİR MAHALLE DAHA BOŞALTILDI

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.

Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa müddette geniş bir alana yayılan yangın, takımların havadan ve karadan müdahalesiyle denetim altına alınmaya çalışılıyor.

Bölgede tesirli olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar zahmetle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir kısmının dün önlem hedefli tahliye edilmesinin akabinde Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Vatandaşlar yangının ağır olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların akabinde kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan, rüzgarın tesiriyle kısa müddette yayılan ve birçok mahallenin yanmasına neden olan alevlerin denetim altına alınması için takımlar ağır gayret veriyor.

Yangın, Kızıldağ’da tesirini sürdürüyor. Gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla yangına müdahale edildi. Sabahın birinci ışıklarıyla helikopter ve uçaklar ile söndürme çalışmalarına tekrar başlandı.

Gündoğmuş ilçesinde orman yangınlarının denetim altına alındığı bölgelere tedbiren tahliye edilen vatandaşlar dönüşlerini sürdürüyor.

Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi Karıncalı Dağı eteklerinde çıkan orman yangını 4 gündür sürüyor.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi gruplarına, günün birinci ışıklarıyla birlikte 1 helikopterle de takviye veriliyor.

Havadan müdahalenin yanında karada da çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikserleri yangını denetim altına almaya çalışıyor.

Öte yandan bölge halkı da yangının çıktığı birinci andan itibaren gruplara yardımcı oluyor.

– Sütçüler ilçesindeki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda başlayan yangının söndürülmesi için gruplar, büyük efor gösteriyor.

Bölgedeki yangına gün içinde toplam 8 helikopterle müdahale edildi, karadan da soğutma çalışmaları yürütülüyor.

Yangına gece görüşlü helikopterlerle de müdahale edildi. Yangınlara müdahale için Ukrayna’dan getirilen 4 helikopterden 2’si Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’ndaki yangını söndürmek için çalışma yürütüyor.

– Güney ilçesindeki yangına müdahale sürüyor.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.