DOLAR 32,3289
EURO 35,0821
ALTIN 2292,706
BIST 8980,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara’da kayıp Hoş Dilan’dan ‘zorla tutuluyorum’ bildirisi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan zihinsel engelli Sevecen Dilan Erdoğdu, dün saat 15.00 sıralarında annesi Türkan Erbil ile …

05.08.2021 07:07
121
A+
A-

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan zihinsel engelli Sevecen Dilan Erdoğdu, dün saat 15.00 sıralarında annesi Türkan Erbil ile meskenlerinin bahçesini yıkadıktan sonra, kedilerin su kabını değiştirmek için konuttan çıktı. O sırada mutfaktan çöp poşeti almak için meskene giren anne Erbil geri döndüğünde kızını bulamadı. Sokakta ve konutun yakınındaki parkta kızını arayan anne Türkan Erbil, yeniden bulamayınca babasına haber vererek, polise kayıp müracaatında bulundu.

“KORKAR KENDİNİ TABİR EDEMEZ”

Kızının yanında telefonunun olduğunu belirten Erbil, “Şu an bize yer tespit haberi bekleyin diyorlar. Üzerinde kısa kollu açık mavi lacivert çizgili bir tişört var. Taytı var, ayağında bahçe terliği, toprak rengi. Öbür hiçbir şeyi yok. Kimliği almış mı almamış mı hiçbir bilgim yok. 26 yaşında özel bir çocuk. Korkar, kendini söz edemez çok” diye konuştu.

“ZORLA TUTULUYORUM DİYE İLETİSİ GELDİ”

Kızının kendi başına bir yere gitmeyeceğini söyleyen Erbil, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Bana bağımlıdır bensiz hiç bir yere gitmez. Konuttan uzaklaşmaz. Kendi başına bir yere gitmez. Ablalarıyla ve benimle gezer. Sakin bir çocuktur. 3 kızın en küçüğü. Şu an savcılıktan haber bekliyoruz. Kızımın telefonundan mahalle arkadaşının telefonuna ileti geldi. Bir ‘zorla tutuluyorum’ dendi. Sonra, ‘Ben yalnızım, yeri bilmiyorum’ dendi. Bu türlü karışık bir şeyler. Şu an savcılıktan haber bekliyoruz.”

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.