DOLAR 32,3721
EURO 35,0545
ALTIN 2325,014
BIST 9122,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara’da mesire alanlarında mangal yasağı

Ankara Valiliği, orman yangınlarının önlenmesine ait kararlar aldı. Valilikten yapılan açıklamaya nazaran; kent sonları içerisindeki birtakım …

06.08.2021 08:42
88
A+
A-

Ankara Valiliği, orman yangınlarının önlenmesine ait kararlar aldı. Valilikten yapılan açıklamaya nazaran; kent sonları içerisindeki birtakım mesire alanları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler, 5 Ağustos- 15 Eylül 2021 tarihleri ortasında, Orman Kanunu ve Vilayet Yönetimi Kanunu unsurları uyarınca yasaklandı. Vilayet sonları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, Ankara Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Bölge Müdürlüğü’nce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu vazifelileri haricinde girilmesi yasaklandı.

GİRİŞ-ÇIKIŞ HÜR MANGAL YASAK

Ormanlarda yetkili yönetimlerin nezaret ve kontrolünde bulunan, mesire alanları, tabiat parkları ve ulusal parklarda 5 Ağustos-15 Eylül 2021 tarihleri ortasında ateş, mangal, semaver, piknik tüpü ve gibisi hususların yakılması yasaklandı. Bu alanlara gün içerisinde saat 08.00 ile 20.00 ortasında giriş ve çıkış yapılabilecek.

Ormancılık faaliyetlerinin gereği olarak üretim çalışmalarının devamı, fidan dikme bakım ve tamir üzere orman yönetiminden ihale yahut tahsisli kontratlarla iş almış bireyler ile bu çalışmaları denetleyen ve denetim eden orman yönetimi çalışanlarının haricindeki vatandaşların ormanlara giriş ve çıkışları yasaklandı.

ANIZ YAKMAK YASAK

Orman Yasası kapsamında olan seyrek yerleşim yerleri başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan seyrek yerleşim yerlerinde anız, bağ, bahçe ve tarla temizliğinden meydana gelen kolların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması ve havai fişek atılması yasaklandı. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün önlemleri eksiksiz alacak.

BELEDİYELER İŞ MAKİNELERİNİ HAZIR BULUNDURACAK

Güç nakil çizgilerinin üretim ve bakımı ile ilgili kuruluşlar çizgilerin bilhassa ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü önlemi alarak, gerektiğinde güç kesintisi uygulayacak. Tüm belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları etrafında müdafaa bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracak.

Kaymakamlıklar ve Orman Bölge Müdürlüğü uyumunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan kontrol takımları, aktif bir halde nezaret ve kontrol yapacak. Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarının buyruğuyla tüm kamu ve özel dal imkanları kullanılarak yangına karşı tesirli müdahale edilmesi sağlanacak.

Belirtilen karar ve tedbirlere muhalif hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve isimli süreç yapılacak.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.