DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Pakdemirli açıkladı: Manavgat ve Gündoğmuş yangınları denetim altına alındı

Yurt genelinde birçok vilayette arka arda çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları tüm süratiyle devam ediyor. 44 vilayette çıkan 208 orman …

06.08.2021 16:11
88
A+
A-

Yurt genelinde birçok vilayette arka arda çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları tüm süratiyle devam ediyor.

44 vilayette çıkan 208 orman yangınının 198’i denetim altına alındı.

4 vilayetteki 10 yangını denetim altına alma çalışmaları sürüyor.

Aydın’ın Karacasu, Denizli’nin Güney, Isparta’nın Sütçüler, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas’taki iki farklı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

ORMAN YANGINLARINDA VİLAYET İL SON DURUM

Muğla’da farklı aralıklarla çıkan 3 yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Yangın bölgesinde 4 uçak, 15 helikopter, 233 arazöz, 97 iş makinesi, çok sayıda itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ilişkin araçlar kullanılıyor. Ayrıyeten yangın bölgelerinde bin 533 orman işçisi misyon yapıyor.

Kentteki yangın söndürme çalışmalarına, Azerbaycan’dan bir helikopter ve uçak ile 105 itfaiye işçisi, Rusya’dan 2 yangın söndürme uçağı, İran’dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya’dan 2 yangın söndürme uçağı dayanak veriyor.

Yangınların denetim altına alınması için ağır uğraş sarf ediliyor. Milas’ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da denetim altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

Tahliye edilen mahallelerde denetim altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgede günün birinci ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı.

Muğla/Köyceğiz

Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 3 gün evvel başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangını denetim altına almak için ağır uğraş veriliyor.

Yangının tesirli olduğu 2 ilçe ortasındaki ormanlık alanlarda bulunan kimi mahalleler önlem gayeli tahliye edildi.

Marmaris ve Köyceğiz ilçelerindeki yangınların da söndürülmesi için çalışılıyor.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ’NDE TEDBİR ALINDI

Milas ilçesinde devam eden yangınlar nedeniyle Yeniköy Termik Santrali’nin etrafında yangın ihtimaline karşı gerekli tedbirler alındı.

Yeniköy Termik Santrali

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların denetim altına alındığını açıkladı.

Antalya/Gündoğmuş

Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi Karıncalı Dağı eteklerinde çıkan orman yangını 4 gündür sürüyor.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi gruplarına, günün birinci ışıklarıyla birlikte 1 helikopterle de dayanak veriliyor.

Aydın/Karacasu

Havadan müdahalenin yanında karada da çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikserleri yangını denetim altına almaya çalışıyor.

Öte yandan bölge halkı da yangının çıktığı birinci andan itibaren takımlara yardımcı oluyor.

– Sütçüler ilçesindeki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda başlayan yangının söndürülmesi için gruplar, büyük efor gösteriyor.

Bölgedeki yangına gün içinde toplam 8 helikopterle müdahale edildi, karadan da soğutma çalışmaları yürütülüyor.

Yangına gece görüşlü helikopterlerle de müdahale edildi. Yangınlara müdahale için Ukrayna’dan getirilen 4 helikopterden 2’si Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’ndaki yangını söndürmek için çalışma yürütüyor.

– Güney ilçesindeki yangına müdahale sürüyor.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.