DOLAR 32,5494
EURO 34,8894
ALTIN 2430,54
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Biz işgal hareketi yapmıyoruz teröristle mücadele ediyoruz"

13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Biz işgal hareketi yapmıyoruz teröristle mücadele ediyoruz. Terörist neredeyse hedefimiz orası” dedi.

"Biz işgal hareketi yapmıyoruz teröristle mücadele ediyoruz"
09.08.2022 11:05
128
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nın 2’nci gününde açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Akar’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Irak kuzeyinde arazi çok keskin, Mehmetçik 83 derece sıcaklık farkı olan hatta ediyor. Terör belasından milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Pençe-Kilit son halka, 26 kilometrelik hat tamamlanmış olacak. Biz işgal hareketi yapmıyoruz teröristle mücadele ediyoruz. Terörist neredeyse hedefimiz orası. Pençe-Kilit’te etkisiz hale getirilen terörist sayısı 311.

Bundan sonra ne pahasına olursa olsun terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Teröristlerin olduğu her yer hedefimiz. Muhataplarımızın verdiği sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz.

Rejimin teröristlerin baskısı altında kalan masum Suriyelilerin güvenli bir şekilde topraklarına dönebimesi açısından operasyonlarınımızn önemini gördük.

"Temennimiz tahıl konusundaki sürecinin barış için de model olması"

Bir savaş var ama bu insani meselenin yapılması lazım. Müşterek kontroller yapılıyor, hepsinin denemesi yapıldı. Gayet güzel gidiyor. Şu ana kadar da mayın problemi olmadı.

Burada önemli konulardan biri de mutabakat 120 gün olacak. Herhangi bir itiraz olmazsa otomatikman yenilenecek. Bu mutabakat Ukrayna limanları ile sevkiyatı kapsıyor. Rusya’yı kapsamıyor. 20 gemi orada bekliyor. Burada artık bir model oluştu. Girişler çıkışlar nasıl yapılacak. Adı konuldu. Temennimiz tahıl konusunda oluşan çözüm sürecinin barış için de bir model olması.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.