DOLAR 32,5688
EURO 34,904
ALTIN 2436,528
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Bugün de yarın da mücadeleye aynen devam edeceğiz’

  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dün kadına yönelik şiddetle ve kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi …

27.11.2021 00:10
138
A+
A-

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dün kadına yönelik şiddetle ve kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da aynı mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi. Bakan Yanık, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, ülkelerin öncelikli çözmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye hassasiyetle eğilmek gerektiğinin altını çizen Yanık, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

‘Mücadelede kararlıyız’

Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bir mutabakat ve uygulama birliği sağlamak için gereken öncelikli politikaları belirledikleri 3 ulusal eylem planını başarıyla uyguladıklarını belirterek, “Şimdi de yeni eylem planımızda mücadeleyi daha da güçlendiriyoruz. Toplam 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde yapılandırdığımız 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planımız ile kadına yönelik şiddetle mücadelede, üzerimize düşen görevi yapmak konusunda kararlıyız” dedi.

Bakan Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede işbirliğini artırmanın en temel yollarından birinin veri entegrasyon çalışmaları olduğunu, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile veri paylaşımının sağlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını söyledi. Yanık, “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’mizin kullandığı Aile Bilgi Sistemi’mize mahkemeler tarafından alınan tedbir kararları ile kolluk birimlerinde doldurulan ‘Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formları’ anında ulaşmaktadır. Anlık veri akışıyla, hizmet sürecini ivedilikle başlatıp, mağdurlarımıza yönelik destek ve yönlendirme hizmetlerimizi daha hızlı ve etkin verebiliyoruz” diye konuştu.

‘Çok yönlü yaklaşım’

Bakan Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede koruyucu ve önleyici mekanizmaları daha etkin hale getirmek için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Güvenlikten adalete, sosyal hizmetlerden sağlığa kadar tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutlarıyla sürecin içinde yer alması hayati önem taşıyor. Bu alanda yasal alt yapıyı güçlendirirken, uyguladığımız eylem planları, eğitim programları ve seminerlerle kadına yönelik şiddetle mücadeleyi çok yönlü ve disiplinler arası bir yaklaşımla sürdürüyoruz.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.