DOLAR 32,5884
EURO 34,7795
ALTIN 2508,799
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Esra Hankulu’nun kuşkulu mevti: Ümitcan Uygun “kasten öldürme” cürmünden tutuklandı

Aleyna Çakır’ın mevtinde baş kuşkulu olan Ümitcan Uygun (27), bu defa 3 Ağustos’ta Esra Hankulu’nun (25) Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki …

07.08.2021 00:13
95
A+
A-

Aleyna Çakır’ın mevtinde baş kuşkulu olan Ümitcan Uygun (27), bu defa 3 Ağustos’ta Esra Hankulu’nun (25) Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki konutunda meyyit bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun ‘kasten öldürme’ cürmünden nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Öteki iki kuşkulu F.G. ile D.C. ise isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

Hankulu’nun, ölmeden evvel Uygun ile olduğu konutta ayrıyeten Hankulu’nun arkadaşları Furkan G. (18) ve Dilan C.’nin de (20) bulunduğu belirlendi. Furkan G. ve Dilan C. de gözaltına alındı.

ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Vefatı kuşkulu bulunan Esra Hankulu’nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi.

Bu bulguların haricinde bedende rastgele bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanılmadı. Rastgele bir zehirlenme durumuna yönelik alınan bulgular, toksikolojik inceleme maksadıyla Kimya İhtisas Laboratuvarı’na gönderildi. Hankulu’dan alınan örnekler, kesin mevt nedeninin belirlenmesi için İstanbul İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ÜMİTCAN UYGUN: VEFATIYLA İLGİM YOK

‘Uyuşturucu temini’ ve ‘fuhuşa aracılık yapma’ tarafından de hakkında inceleme yapılan Ümitcan Uygun’un, Esra Hankulu’nun vefatıyla ilgili soruşturma kapsamında polisteki birinci sözü ortaya çıktı.

Ümitcan Uygun, sözünde Esra’nın vefatıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. Uygun’un, “Geceyi birlikte geçirdiğimiz gerçek fakat ben sabah konuttan çıktığım sırada Esra sağlıklı ve kendindeydi. Daha sonra meskende bulunan başka arkadaşları beni aradı ve Esra’nın ağzından kan geldiğini söyledi. Ben de polise haber vermelerini istedim. Esra hayatını kaybettiği için üzgünüm, vefatıyla bir ilgim yoktur” dediği öğrenildi.

”ÜMİTCAN, KUCAKLAYIP ODAYA GÖTÜRÜRKEN ESRA BAYGIN DEĞİLDİ”

Öte yandan gözaltında bulunan Furkan G. de sözünde, 2 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Dilan’ın, Esra ile arkadaş olduklarını söyledi.

Furkan G., Esra’nın Ümitcan Uygun ile ise bir müddettir sevgili olduklarını ileri sürdü. Dilan ve Esra’nın akşam meskenine geldiklerini, daha sonra Esra’nın Ümitcan Uygun’a bildiri atıp meskene davet ettiğini, bir müddet alkol aldıktan sonra gece çorbacıya gittiklerini, akabinde daima birlikte Esra’nın konutuna geçtiklerini anlattı.

Konutta Esra Hankulu’nun, alkolün tesiriyle ağlamaya başladığını, hayatını kaybeden babasının mezarına gitmek istediğini söylediğini belirten Furkan G., “Biz de saatin geç olduğunu, bu saatte mezarlık ziyareti olmayacağını söyledik. Esra bir anda kilitlendi ve düştü. Esra’yı banyoya taşıdık. Ayılması için soğuk suya tuttuk. Esra ayıldı ve kendine geldi. Daima birlikte salona geçtik. Ümit ve Esra salonda kanepeye uzandı. Sabah ezanından sonra Ümit, Esra’yı kucaklayıp odaya götürdü. Esra ile konuşuyorlardı yani Esra baygın ya da uyur vaziyette değildi” dedi.

”’ESRA MOSMOR OLMUŞ’ DEDİ”

Furkan G., saat 08.00 sıralarında, Ümitcan Uygun’un konuttan çıktığını belirterek şöyle konuştu:

“Çıkarken bize hiçbir şey söylemedi. Gece bizim yanımızdayken babasıyla sabah işe geleceğine dair konuşmaları olmuştu. Saat 14.00 sıralarında Dilan tuvalete gitmek için uyandı. Yaklaşık 2-3 dakika sonra yanıma geldi. Bana ‘Esra’ya gir bak, mosmor olmuş’ dedi. Ben de çabucak Esra’nın yatak odasına girdim. Esra yatak üzerinde sırtüstü yatar vaziyetteydi.

Bedeninde morartılar vardı. Üzerinde açık renkli elbise vardı. Bu elbiseyi çorbacıdan geldikten sonra konutta giymişti. Birlikte çay içtiğimiz sırada da bu elbise vardı. Ben Esra’nın göğsünü, burnunu ve boynunu denetim ettiğimde nefes almadığını anladım. Çabucak ambulansı aradım ve yardım talep ettim. Sağlıkçılar ve polisler geldi. Esra’nın öldüğünü söylediler. Ben ve Dilan polisler gelene kadar ayrılmadık.”

”SIKINTI OLURSA BENİ SÖYLEMEYİN”

Dilan C. daha sonra aradıkları Ümitcan Uygun’un, kendilerine “Bir badire olursa beni söylemeyin” dediğini öne sürdü.

ÜMİTCAN UYGUN TUTUKLANDI

Esra Hankulu’nun kuşkulu vefatına ait gözaltına alınan Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” kabahatinden tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, 3 Temmuz’da gözaltına alınan Uygun ile öteki şüpheliler Furkan G. ve Dilan C, emniyetteki süreçlerinin akabinde Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Şüpheliler burada, soruşturmayı yürüten savcıya tabir verdi. Akabinde kuşkulu Uygun, “kasten öldürme” cürmünden tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden başka iki kuşkulu hakkında ise “suç kanıtlarını karartma” cürmünden, “konutu terk etmeme” isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmalarını talep etti.

Ümitcan Uygun ‘kasten öldürme’ kabahatinden nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Öteki iki kuşkulu F.G. ile D.C. ise isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİNİN BAŞ ŞÜPHELİSİ

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in (21) geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki konutunda meyyit bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, özgür bırakılmıştı.

Uygun, Esen’e vefatından yaklaşık 3 ay evvel şiddet uyguladığı anlara ilişkin manzaraların ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınıp, sözünden sonra özgür bırakıldı. Esen’in vefatına ait hakkında yürütülen soruşturma süren Uygun’un şiddet uygulaması ile ilgili soruşturma sonunda ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘tehdit’ hatalarından açılan davada tutuksuz yargılaması sürüyor.

”UYUŞTURUCU”DAN 6 AY TUTUKLU KALDI

Ümitcan Uygun’un, Sema Esen’in vefatından sonraki süreçte bu defa 2 bayanla birlikte uyuşturucu husus kullandığına ait imgeleri ortaya çıktı. İmgeler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Uygun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu ve uyarıcı husus kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ cürmünden tutuklandı. Uygun, avukatının tutukluluğa itirazı üzerine yaklaşık 6 ay sonra 17 Temmuz’da Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi. Uygun ve yanındaki bayanlardan Fadime Büşra G. hakkında, ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ cürmünden iddianame düzenlendi.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.