DOLAR 32,3298
EURO 35,0709
ALTIN 2285,833
BIST 8969,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 103’üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin nöbeti 103’üncü gününde de devam ediyor.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 103’üncü gününde
14.12.2019 13:20
173
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 103’üncü gününe girdi. 5 yıl önce HDP Kağıthane binasına gittikten sonra, dağa kaçırıldığı ileri sürülen Yakup Edizer’in annesi Saliha Edizer, 103 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemini sürdürüyor.

“BEN YAKUP’U ONLAR İÇİN DOĞURMADIM VE ONLARDAN YAKUP’U İSTİYORUM”

Oğlunun HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden anne Edizer, “Çocuğum lise öğrencisiydi. 9 Haziran 2015’te. HDP bürosuna gidip geliyordu, seçim zamanı yardımda bulunuyordu, broşürlerini mi ne dağıtmış. Sonra gidiş o gidiş, kayboldu, bir daha haber alamadık, dağa gönderdiler çocuğumu. Etrafımızdakilerden biri etkiledi Yakup’u. Aslında bizde bilmiyoruz Yakup’un nasıl dağa kaçırıldığını ve şaşırdık. Ben burada Yakup’u istiyorum ve Yakup gelinceye kadarda burada olacağım. 103 günümüz oldu buradayız. Ben Yakup’u onlar için doğurmadım ve onlardan Yakup’u istiyorum. Onlar benim çocuğumu elde edemezler benim çocuğumu göndersinler” dedi.

“BEN YAKUP’UMU İSTİYORUM”

Bir anne olarak dağa kaçırılan ve kandırılan gençlere de çağrıda bulunan acılı anne Saliha Edizler, “Başta Yakup, sesimizi duyuyor veya görüyor ise bir yolunu bulup kaçsın, eğer kaçamıyor ise bizleri arasın biz gider onu getiririz. Ben Yakup’u mu istiyorum ve Hatice hanım gibi bizde mutlu olmak istiyoruz” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.