DOLAR 32,5605
EURO 34,9849
ALTIN 2424,412
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kadınlara yönelik şiddete #KayıtsızKalmayın

  MELTEM GÜNAY İstanbul – Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), ‘16 Günlük Aktivizm – Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası’ kapsamında …

27.11.2021 00:10
156
A+
A-

 

MELTEM GÜNAY İstanbul – Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), ‘16 Günlük Aktivizm – Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası’ kapsamında kamuoyunu, şiddete tanık olduklarında harekete geçmeye ve kayıtsız kalmamaya çağırıyor. Kampanyada, www.atesbocekleri.info sitesinde yer alan şiddet vakaları ve yönlendirmelerle şiddete tanık olanların nasıl kayıtsız kalmayacakları hakkında bilgilendiriyor. 16 gün boyunca, ziyaretçiler seslerini kaydedip sosyal medya kanallarında paylaşarak kadınlara yönelik şiddete karşı çevrim içi dayanışma hareketine dahil olabilecek.

Ateş böcekleri aydınlatacak

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (BM Kadın Birimi/UN Women) 2018’den bu yana 16 Günlük Aktivizmle bütünleştirdiği ateş böcekleri, bu sene kadınlara yönelik şiddete tanık olanları aydınlatıyor. Kampanya, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerken, herkesi şiddete tanık olduklarında neler yapabilecekleri hakkında bilgilenmeye, şiddete kayıtsız kalmayarak şiddete maruz bırakılan kadınların sesi ve gücü olmaya davet ediyor. Restoranda, üniversitede, iş ortamında, sokakta, apartmanda, sosyal medyada ve sporda gerçekleşebilecek şiddet vakaları ve bu vakalara tanıklık halinde neler yapılabileceği hakkında bilgilendirme yapan kampanyaya ünlü isimler destek oluyor. Aralarında Demet Evgar, Pınar Deniz, Ceyda Düvenci, Gupse Özay, Deniz Bayramoğlu ve Emre Sakçı gibi isimlerin bulunduğu ünlülerin sesleriyle destek verdiği kampanya herkesi önce bilgilenmeye, sonra seslerini kaydederek “ben de kayıtsız kalmıyorum” demeye çağırıyor.

Konuyla ilgili konuşan BM Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova, “Dünyada her 3 kadından 1’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakıyor. Şiddete maruz bırakılan kadınların çoğu utanç, korku ve önyargılar yüzünden şiddeti raporlamıyorlar. Kadınlara yönelik şiddetin özel ve ailevi bir mesele olduğu algısı, şiddetin nereye ve nasıl raporlanması gerektiği hakkında bilgi eksikliği şiddete tanık olanların sessiz kalmasına neden oluyor. Kadınlara yönelik şiddete engel olmak için hepimizin haklarımızı ve mevcut şiddet ihbar mekanizmalarını bilmemiz gerekiyor.”

Sesinizle destek olabilirsiniz

Milliyet Gazetesi’nin medya desteğiyle yürütülen kampanyanın hedefi, şiddete tanıklık anında ve sonrasında şiddete maruz bırakılan kadınlara nasıl destek olabilecekleri hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve bu kapsamda çevrimiçi bir dayanışma ağı kurabilmek. Ziyaretçiler kampanya sitesi  www.atesbocekleri.info’ya girerek şiddet vakalarını ve yönlendirmelerini ünlü isimlerden dinleyebilecek, seslerini kaydedip, mesajlarını kendi sosyal medyalarında paylaşabilecekler. Her bir ses kaydı sitede bulunan “Kadınlara” ve “Şiddet” kelimelerinin arasındaki mesafeyi artıracak.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.