DOLAR 32,5957
EURO 34,8264
ALTIN 2497,833
BIST 9457,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Keşan’dan deprem bölgesine yardım eli

KEŞAN’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ.

26.01.2020 18:30
94
A+
A-

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından yaraları sarma çalışmaları için yardım toplandı. Keşan Belediyesi’nin Keşanlılara gönderdiği çağrı üzerine harekete geçen halk kıyafet, battaniye ve kuru gıda yardımlarını deprem bölgesine gönderilmek üzere toplayarak kurulan yardım çadırına getirdi.

Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Atatürk Stadı önünde kurulan çadırda deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım eşyaları hakkında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, halkın yapılan çağrılara duyarsız kalmadığını belirterek, “Zor durumda olduğumuz zaman, savaş veya büyük bir sosyal durum yaşadığımız zaman hemen birbirimize yardım eli uzatan bir toplumuz. Herkesten Allah razı olsun, bu afetleri de Allah bize bir daha yaşatmasın” dedi.

Toplanan ilgilinin oldukça büyük olduğuna dikkat çeken Helvacıoğlu, “Gördüğünüz gibi ilgi büyük, kimsenin kuşkusu olması bunları en güzel şekilde yerine ulaştıracağız. Önce ayrıştırma sonra da temizleme ve ütüleme yapacağız. Poşet poşet geliyor, kapıya kadar doluyuz. Herkes yardım ediyor. Gurur duyuyorum” dedi.

Yardım için çadıra getirilen yardımların içinde, depremzedelere yazılmış ‘geçmiş olsun’ dilekleri içeren notlar da çıkarken, bir çocuğun ise deprem bölgesine gönderdiği oyuncağını koyduğu ‘Sen de paylaş’ yazdığı zarfın üzerine ‘Ben oynadım, sen de oyna’ yazması ise duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Depreme karşı hazırlıkların sadece depremden sonra değil önce de yapılması gerektiğine vurgu yapan Helvacıolğu, “Hazırlıklarımız depremden önce de olmalı, toplanma alanlarımızdan bina ve imar yapımıza, çevre sorunlarımıza ve okullarımızdan tutun da kamu binalarımıza yeniden güncellemeye ihtiyaç duyduğumuzu belirtirim. Geçmişteki büyük depremleri unutmadık bizim canımızı yaktı. Ders alıyor muyuz? Evet alıyoruz. Depreme karşı çalışmalarımız hızlanıyor” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.