DOLAR 32,3898
EURO 35,0143
ALTIN 2325,882
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmetçik’in onardığı okulda eğitim öğretim başladı

Milli Savunma Bakanlığı kahraman Mehmetçik tarafından onarılarak yeniden eğitime kazandırılan okullarda eğitim görülmeye başlandığını duyurdu.

04.01.2020 18:00
221
A+
A-

Terör örgütü PKK/YPG, işgal ettiği Tel Abyad ve Rasulayn’da okul, hastane, cami ve kilise gibi yerleri terör karargahına çevirmiş, Barış Pınarı Harekatı sonrasında ise Türkiye tarafından yeniden onarım yapılarak bu yerler yerel halkın hizmetine açılmıştı. Rasulayn’ın Nukra köyündeki okul da terör örgütü PKK/YPG’den nasibini almış, kullanılamaz hale gelmişti. Mehmetçik ise Şanlıurfa Valiliği ve yerel halk ile işbirliği halinde okulu yeniden tamir ederek eğitime hazır hale getirmişti. Okul “Barış Pınarı Nukra İlköğretim Okulu” adıyla eğitime açıldı. 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in de katılımıyla gerçekleşen açılışta öğrenciler ve velilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Okullarına yeniden kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler Türkiye’ye bir kez daha teşekkür etti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.