DOLAR 32,5734
EURO 34,8805
ALTIN 2441,199
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Termik santral nedir, ne işe fayda?

Kısaca güç santrali olarak isimlendirilebilecek olan termik santral çeşitli güç üretimlerinde kullanılıyor. Bunların en başında ise elektrik ve …

05.08.2021 13:57
114
A+
A-

Kısaca güç santrali olarak isimlendirilebilecek olan termik santral çeşitli güç üretimlerinde kullanılıyor. Bunların en başında ise elektrik ve ısı üretimi geliyor.

TERMİK SANTRAL NEDİR?

Termik santral, ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralidir. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini süren buhar türbinini döndürmekte kullanılır.

Bir termik santralda üretilen elektrik gücünün maliyeti; yakıt maliyeti, tesisin suram masrafları, personel maliyetleri, bakım, hammadde girişi ve atık maliyetlerinin toplamıdır.

TERMİK SANTRALLER NE İŞE FAYDA?

Kömürle çalışan termik santraller, kömürde bulunan kimyasal gücün, elektrik gücüne çevrilmesini sağlar.

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ NE VAKİT KURULDU?

Muğla’nın en büyük, Türkiye’nin ise 30. elektrik santrali olan Kemerköy Termik Santrali, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Santral, 1050 Megawatt konseyi gücü ile tek başına Türkiye’nin elektrik muhtaçlığının ortalama yüzde 2’sini karşılamaktadır.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.