DOLAR 32,3142
EURO 35,1089
ALTIN 2292,307
BIST 9060,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TİKA, Tacikistan’da Çağdaş Diyabet Okulu kurdu

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), TACİKİSTAN CUMHURİYETİ SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI VE “HAMADONİ” SİVİL TOPLUM KURULUŞU İŞBİRLİĞİNDE KURULAN ÇAĞDAŞ DİYABET OKULU’NUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

28.02.2020 15:33
85
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sivil toplum kuruluşu “Hamadoni” işbirliğinde kurulan Çağdaş Diyabet Okulu hizmete girdi.

TİKA, Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve “Hamadoni” işbirliğinde kurulan Çağdaş Diyabet Okulu’nun açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Olimzoda Nasim, Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Ali Rifat Köksal, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. Diyabet hastalarının yaşam kalitelerinin arttırılması amacıyla kurulan okulda, Tacikistan Endokrinoloji Merkezi uzmanları tarafından modern yöntemlerle bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi planlanıyor. Tacikistan’da bir ilk olma özelliği taşıyan okul teorik eğitimlerin verileceği sınıf, yeme-içme alışkanlıklarının düzene sokulması için uygulamalı eğitimlerin verileceği mutfak bölümü, teşhis ve tıbbi tedavilerin uygulanacağı tedavi bölümü ve hastalara spor yapma imkanının sunulacağı dört farklı bölümden oluşuyor. Tacikistan’ın bütün bölgelerinden gelecek diyabet hastalarının istifade edebileceği okulda ayrıca uzaktan eğitim yoluyla diğer bölgelerde bulunan sağlık koleji öğrencilerinin derslerden istifade etmesi planlanıyor.

Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nasim, diyabet hastalarının yaşam kalitesini arttıracak okulun kurulmasına verdiği destekten ötürü TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, işbirliklerinin artarak devam etmesi dileğinde sulundu.

Projenin bir sonraki aşamasında Türkiye’den gidecek olan diyetisyen ve endokrinoloji uzmanları tarafından eğiticilerin eğitimine yönelik bir eğitim programı gerçekleştirilmesi ve bu sayede Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinin Tacikistan’a aktarılması planlanıyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.