DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk savunma sanayisinde "dev araç" rekabeti

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticileri FNSS, OTOKAR ve BMC, Yeni Nesil Hafif Zırhlı Muharebe Araçları Projesi kapsamında Kara Kuvvetlerinin omurgasını oluşturacak araçları üretme sorumluluğu almak için yarışıyor.

Türk savunma sanayisinde "dev araç" rekabeti
31.07.2022 13:05
177
A+
A-

Projeye talip olan 3 şirket son olarak İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Fuarı’nda 8×8 araç çözümlerini bir arada sergiledi.

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, proje ve yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Projenin ihale safhasında olduğunu ve Türkiye’de pek alışılmayan araçların ihale öncesi test edilmesi sürecinin yaşandığını ifade eden Kurt, "Bu sürecin içinde 2 güzide rakibimizle birlikte testlere devam ediyoruz. Öncelikli olarak yapısal anlamda mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı dayanıklılık, balistik koruma testleri başlamış durumda" diye konuştu.

"Doruk noktası olacak"

Projenin çok önemli ve büyük olduğunu vurgulayan Kurt, "2000’lerin başında başladığımız tekerlekli araç ve üretim macerasının doruk noktası olacak diyebilirim. Pars aracının Malezya’da, Umman’da sonra Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Araçlar Projesinde Türkiye’de taçlandırılmış bir başarısı var. Bu başarının sürdürülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat devletin süreçlerine de saygılıyız. O çerçevede elimizden geldiğince, adil şekilde rekabetin içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki kullanıcı isteklerinin diğer kullanıcıların çok üzerinde olduğuna işaret eden Kurt, bu istekler doğrultusunda da yeni bir araç ortaya çıktığının söylenebileceğini belirtti. Kurt, "Yepyeni değil fakat olgunluk seviyesini önemli ölçüde artırmış bir araç ortaya çıkıyor diyebilirim. Bunu diğer rakiplerimizde de görüyoruz. Herkes araçlarını sergiledi ve bu istekleri karşılayacaktır" dedi.

"Herkesin içinde bulunması ülkenin yararına olacaktır"

Kurt, müşteri geri bildirimleri, tasarım sürecinden itibaren ve Umman’da 2 ayrı projede geçen onar yılın kendileri açısından önemli olduğunu söyledi. Nail Kurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Proje çok büyük, iş birliklerine açık. Savunma Sanayii Başkanlığımız, sektörde bir anlamda kurucudur. Bütün sektöre, tabana yaygınlaştırılacak derecede önemli ve büyük projeler. Dolayısıyla her türlü iş birliğine açık olduğunu düşünüyorum projenin. Çünkü yeni nesil araçlar dediğimizde çok sayıda hem tekerlekli hem de paletli araç var. Çok büyük miktarlar bunlar. Dolayısıyla gerek ASELSAN, ROKETSAN, gerekse diğer kara sistem platform üreticileri olsun mümkün olduğu kadar herkesin içinde bulunması ülkenin yararına olacaktır. Kısa sürede tamamlanacak bir süreç olduğunu düşünmüyorum açıkçası."


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.