DOLAR 32,3142
EURO 35,1089
ALTIN 2292,307
BIST 9060,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin merak ettiği Taşbaşı Obası

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nın eteğinde bulunan ve son aylarda ulusal bir tv kanalında yayınlanan dizi ile tüm Türkiye’nin merak ettiği Taşbaşı Obası, kış mevsiminde de ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin merak ettiği Taşbaşı Obası
15.12.2019 11:50
264
A+
A-

Kabadüz ilçesinin 77 obasından bir tanesi olan ve etrafını ladin ormanlarının çevrelediği Taşbaşı Obası, hemen eteğinde bulunan göl ile de ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Ulusal bir tv kanalında yayınlanan Kuzey Yıldızı diziyle obanın doğal güzelliğini tüm Türkiye öğrendi. Dizi filimden sonra tur şirketleri obaya seferler düzenlemeye başladı. Çevre illerden de obayı görmek için gelenlerin sayıları ise oldukça arttı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, çekimleri Ordu’da ve büyük bölümünde ilçenin Taşbaşı Obası’nda çekilen Kuzey Yıldızı dizisiyle obanın tarifi mümkün olmayan güzelliğini tüm Türkiye’nin gördüğünü söyledi.

Oba ve dizi çekimi yapılan evleri görmeye çok sayıda kişinin geldiğini aktaran Başkan Kaya, “Birçok Ordulu hemşehrimiz dizi sayesinde öğrendiği obaya görmeye geliyorlar. Bunun yanında çevre illerden de Taşbaşı Obası’nı görmek için geliyorlar. Dizi ile yaylamızın tüm güzelliklerini tüm Türkiye gördü” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.