DOLAR 32,3656
EURO 35,0372
ALTIN 2325,394
BIST 9125,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Türkmen gazının Türkiye’ye taşınmasında sona yaklaşıldı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkmenistan ziyaretine ilişkin TRT Haber’e değerlendirmelerde bulundu. Oktay, Türkmenistan doğal gazının Türkiye’ye taşınması çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

"Türkmen gazının Türkiye’ye taşınmasında sona yaklaşıldı"
03.07.2022 02:00
109
A+
A-

Sekiz yıl aradan sonra Türkiye ve heyetleri bir araya geldi, 72 maddeden oluşan bir yol haritası üzerinde anlaşmaya vardı.

Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı’nın 6’ncısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla Aşkabat’ta gerçekleştirildi.

TRT Haber’e toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fuat Oktay, iki ülke arasında ulaşım, tarım, sağlık, inşaat ve özellikle enerji alanında ciddi bir iş birliğine gidileceğini söyledi:

"Enerji başlığı altında özellikle Türkmen doğal gazının Türkiye’ye taşınması veya Türkiye’nin Türkmenistan’dan almasıyla alakalı ciddi bir iş birliği mevcut. Burada nihai noktayı koymak için çalışıyoruz. Birkaç alternatif mevcut. Ya Hazar Denizi üzerinden Tanap hattının kullanımı veya swap benzeri buradan komşu ülkeye, komşu ülkeden Türkiye’ye verilmesi şeklinde. Veya gemilerle ve boru hattı üzerinden. Bu üç alternatif üzerinde çalışıyoruz."

Türkiye-Türkmenistan- 3’lü zirvesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmen Lider Serdar Berdimuhamedov’u Türkiye’ye davet ettiğini söyleyen Oktay, ziyaret sonrasında da Türkiye-Türkmenistan- 3’lü zirvesinin yapılacağını belirtti; dostluk sahasında bir kuyunun birlikte işletilebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın tesisine katkı sağlamayı amaç edindiğini vurguladı; karşılıklı yarar sağlayan bu projenin hayata geçirilmesinin, bölge halkı için son derece faydalı olacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.