DOLAR 32,5638
EURO 34,8886
ALTIN 2424,284
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Ulusal Eğitim Bakanı Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması: Olayların sıfırlanmasını bekleyemeyiz

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına nazaran Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yerine Ulusal Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut …

06.08.2021 15:09
107
A+
A-

Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına nazaran Prof. Dr. Ziya Selçuk‘un yerine Ulusal Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına nazaran, vazifeden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Ulusal Eğitim Bakanlığına, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Atamanın, Anayasanın 104 ve 106’ncı hususları yeterince yapıldığı belirtildi.

ULUSAL EĞİTİM’DE DÖNEM TESLİM MERASİMİ

Ziya Selçuk, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda yapılan bir merasimle vazifesini Mahmut Özer’e devretti. Merasimde konuşma yapan Selçuk, “Bu bir bayrak yarışı. Biz her daim çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Selçuk’un konuşmasından sonra açıklamalarda bulunan Mahmut Özer ise, “Büyük bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım. En temel gayem tüm çocuklarımıza Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliğini sağlamaktır” kelamlarını kullandı.

Özer, Eylül ayında da okulların açılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Özer, “İlk önceliğim tüm önlemleri alarak okulları pandemi öncesinde olduğu üzere yüz yüze eğitime uygun hale getirmektir. Okulların açılması için olayların belgisiz bir gelecekte büsbütün sıfırlanmasını bekleyemeyiz” dedi.

3 YENİ BAKAN YARDIMCISI ATANDI

Ulusal Eğitim Bakan Yardımcılığına ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy atandı. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü unsurları yeterince yapıldığı aktarıldı.

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kısmından (1992) mezun olmuştur. 1992-1994 yılları ortasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak misyon yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Kısmında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1994-2002 yılları ortasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Vazifelisi, 2002-2010 yıları ortasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak vazife yapmıştır.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri ortasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri ortasında Üniversitelerarası Şura (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır. Mesleksel Yeterlilik Kurumu (MYK) İdare Konseyi Üyeliği ve Lider vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Konsey Üyeliği vazifelerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı vazifesine atanmıştır. Hala İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Garanti Ajansları Birliği (AQAAIW) Lideri olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.