DOLAR 32,5595
EURO 34,8824
ALTIN 2430,76
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Muallim filmine Buenos Aires Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film ödülü

Muallim, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ seçildi. American Golden Picture Uluslararası Film Festivali ile Hamilton …

30.09.2021 13:42
796
A+
A-

Muallim, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ seçildi.

American Golden Picture Uluslararası Film Festivali ile Hamilton New York Uluslararası Film Festivali’nden de ödülle dönen yapımın yönetmen koltuğuna Müslim Şahin otururken, yapımcılığını ise Halit Arabacı üstlendi.

Şahin, uluslararası festivallerden ödül almanın mutluluk verdiğini belirterek, her sinemacının beğenilmeyi ve takdir edilmeyi arzu ettiğini söyledi.

Şahin, festival sürecinin devam ettiğini vurgulayarak, “Başvurduğumuz festivallerden haber bekliyoruz. Yavaş yavaş dönüyorlar. Başvurduğumuz pek çok festivalden kabul aldık. Japonya, Rusya ve Avrupa’daki festivallerde de filmimizin gidişatından çok memnunuz. Bu bizi daha sonra yapacağımız filmler konusunda da cesaretlendiriyor” dedi.

“ÖĞRETMEN ALİ’NİN HİKAYESİNİ ANLATIYOR”

Özellikle uluslararası platformlarda karşılık bekleyen sinemacılar için festivallerin önemine işaret eden Şahin, bir sinema filminin ortaya çıkmasındaki birçok unsuru festivallerin bir araya getirdiğini ifade etti.

Müslim Şahin, Muallim filminin hikayesine de değinerek, şu bilgileri verdi:

“Muallim, 20. yüzyılın başlarında Fransa’da mühendislik eğitimi alan ve İstanbul’a dönen genç bir Osmanlı münevverinin Anadolu’ya muallim olarak sürgün edilmesini anlatıyor. Öğretmen Ali’nin küçük gördüğü insanlarla bir arada yaşamasının üzerine kurulu bir hikaye bu. Tabii Anadolu’da özellikle jön Türklerle alakalı bir ön yargı var. Onlar Anadolu insanı tarafından imparatorluğun içinde bulunduğu durumun sorumlusu olarak görülüyor. Her iki tarafın birbirine karşı ön yargıları var ancak zaman içinde ortak paylarının daha fazla olduğunu görüyorlar. Bu anlamda bugüne bakan bir tarafı da var.”

Türkiye’de sinema, ABD’de yönetmenlik eğitim alan Müslim Şahin’in ilk uzun metraj sinema filmi olan Muallim, TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak yapımı olma özelliğini de taşıyor.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.