DOLAR 32,5356
EURO 34,5932
ALTIN 2491,341
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara’da Kırım'ın işgali protesto edildi

29.02.2020 17:17
287
A+
A-

Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 6. yılında başkent Ulus’ta bulunan Atatürk Heykeli’nin önünde protesto düzenlendi.

Rusya’nın, Kırım’ı işgalinin 6. yılında, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Kırımlılar Ulus’ta bulunan Atatürk Heykeli’nin önünde Rusya’yı protesto etti. Protesto gösterilerine, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Derneği Şefika Gasparalı Kadın İnsiyatifi Başkanı Oya Deniz Çongar, Kırım Derneği eski Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Natalia Lopatina ve çok sayıda Kırım vatandaşı katıldı. Ellerinde Türkiye, Kırım ve Ukrayna bayrakları bulunan grup, Rusya ve Putin aleyhinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Oya Deniz Çongar, 1994 Budapeşte memorandumu ile “Garantör Devlet” olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumakla yükümlü 3 ülkeden 1’i olarak belirlenen Rusya’nin her türlü hukuku hiçe sayarak 27 Şubat 2014 tarihinde Kırım’ı işgal ettiğini hatırlatarak şunları dedi:

“Üniformalarında herhangi bir devletin işaretinin taşımayan, kamuoyu tarafından ’Yeşil Askerler’ olarak tanınan işgalci güçler önce Rusya tarafından bizim askerlerimiz değildir diyerek inkâr edilmiş, işgal tamamlandıktan sonra da Rusya’ya ait kendi kuvvetleri olduğu kabul edilmiştir. Sadece bu tavır dahi nasıl yalan söylenebildiğinin en güzel ispatıdır. Kırım Tatarlarının temsil organlarının ve liderlerini itibarsızlaştırmaya ve karalamaya yönelik yalanlarını ve iftiralarını kendi medya kuruluşları ile birlikte yönlendirilmiş medyalarda da yaymaya çalışmışlardır. Kırım Tatarları ve Ukraynalılar ırk ayrımcılığına tâbi tutulmuş; kamuda, eğitimde ve basında her türlü baskı fütursuzca uygulanmıştır. Cinayetler, gözaltılar, tutuklamalar, adam kaçırmalar, kayıplar günlük hayat içerisinde normalleştirilmiş, çok başarılı oldukları (çünkü kurumsal olarak desteklenmekteler) mafyatik çalışma anlayışı bütün Kırım’a hâkim olmuştur.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.