DOLAR 32,3715
EURO 34,9943
ALTIN 2325,962
BIST 9097,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakanı Soylu: “İdlib’den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İdib’den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi. Bombalarla, varil bombalarıyla… Şu anda AFAD’ımızdan ve Kızılayımıza, tüm yardım derneklerimizden devletimizin tüm anlayışlarına ve belediyelerimize kadar herkes orada o insanların ve çocukların çıplak ayaklarının ayakkabıyla, çorapla buluşması ve rahat bir yerde kafalarını yastığa koyabilmeleri için çaba sarf ediyor. Biz Avrupa ve batı değiliz” dedi.

07.01.2020 12:30
231
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Ankara Kızılcahamam’da Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü “Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimi” programına katıldı. Bakan Soylu, hitabında bazı ülkelerin Türkiye’nin ayağının tökezlemesini beklediğini, bu ülkelerin böyle bir durumda Türkiye’nin üzerine kapaklanmak isteyeceğini belirtti. Yurt dışında eğitim görecek olan öğrencileri akıncılara benzeten bakan Soylu, “Gittiğiniz ülkede Türkiye’nin hassasiyetlerini unutmayın” diye konuştu.

Soylu, kendilerinin de Türkiye’nin önündeki taşları temizlemeye ve bölgedeki huzuru getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Gittiğiniz ülkelerdeki tüm yöneticiler dünyadaki yoksulluklara sırtını dönen insanlardır. Biz 2 bin dolardan 10-11 bin dolara çıktık şımarmadık. 400 yıllık komşularımızı bırakmadık. Suriyeli kardeşlerimize sırtımızı dönmedik, hala dönmüyoruz. İdib’den 300 bini aşkın insan son 1 ayda yerinden edildi. Bombalarla, varil bombalarıyla… Şu anda AFAD’ımızdan ve Kızılayımıza, tüm yardım derneklerimizden devletimizin tüm anlayışlarına ve belediyelerimize kadar herkes orada o insanların ve çocukların çıplak ayaklarının ayakkabıyla, çorapla buluşması ve rahat bir yerde kafalarını yastığa koyabilmeleri için çaba sarfediyor. Biz Avrupa ve Batı değiliz. Kendi medeniyetimizi parayla değiştirmeyiz, zenginlikle şımarmayız. Onun için dünyaya söyleyecek sözümüz var. Ne yapmalıydık yani Suriyelileri orada bıraksaydık da varil bombaları altında çocukları ölse miydi? Daha geçen gün 8 kişi, 7’sini de bulamadık. Ege Denizi’nde Fethiye açıklarında battılar ve öldüler. Siz evlat değil misiniz, biz evlat değil miyiz? Hangi anne ve baba çocuğunu meçhule götürür. Bir anne binlerce kilometre Van ve Ağrı sınırına gelsin de 8 metre karın altında çocuğuyla beraber can versin, bunu bilen anlatsın. Bizim Batı’dan farkımız bu. Biz vicdanını parayla satmış bir millet değiliz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’nun konuşmasının sonunda Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sahneye gelerek Soylu’ya içerisinde tavus kuşu figürü bulunan çini hediye etti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.