DOLAR 32,3266
EURO 35,0931
ALTIN 2294,499
BIST 9038,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TBMM Başkanı Şentop’tan Kasım Süleymani açıklaması

Tekirdağ’a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. Şentop, “Kasım Süleymani ABD tarafından ki bu üstlenildi de, bir suikast ile öldürülmüştür. Daha büyük gerginliklere, çekişmelere sebebiyet verecektir” dedi.

04.01.2020 17:30
207
A+
A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ’da çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti. Şentop ziyaret sonrası Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ORTA DOĞU’DA SULAR HER GÜN ISINIYOR”

Tekirdağ’daki ziyaretleri sonrasında açıklamada bulunan Şentop, “Orta Doğu’da sular her gün ısınıyor. Birbirini takip eden çok önemli ciddi gündem maddeleri var. Dün yaşanan olayla ilgili İran’ın bir resmi görevlisi Kasım Süleymani ABD tarafından ki bu üstlenildi de, bir suikast ile öldürülmüştür. Burada Orta Doğu’daki gelişmeler başta Kasım Süleymani’nin orada ki faaliyetleri, yapmış olduğu işler ile ilgili tabi çok farklı yorumlar var bilhassa Suriye’de, Irak’ta yaşayan mezhep farklılıkları sebebiyle çatışmalar içerisinde bulunan çevreler arasında Kasım Süleymani’nin faaliyetlerine karşı reaksiyon gösteren bundan rahatsızlık duyan pek çok insan vardı. Sünniler ile ilgili yapılan katliamlar ile ilgili tepki gösteren çevreler vardı. Bu işin bir boyutu” dedi.

“ENDİŞE VERİCİ BİR TABLODUR”

Şentop açıklamasının devamında, “Başka bir boyutu da şu anda egemenlik hakkına sahip bağımsız devletin bir kamu görevlisini, devlet görevlisini başka bir devlet tarafından 3’üncü bir ülke içerisinde öldürülmesi meselesidir. Bu anlamda uluslararası hukuk bağlamında da endişe verici bir tablodur. Bunun Orta Doğu’da başta Irak olmak üzere gelişmelere olumlu katkı vereceğini düşünmüyorum. Daha büyük gerginliklere, daha büyük çekişmelere sebebiyet verecektir. Bu bakımdan başta bölge devletler olmak üzere, halklar olmak üzere o bölgeye dışarıdan gelen askeri güçlerde dahil olmak üzere herkesin barışı hedefleyen, gerginlikleri azaltacak ve kısa zaman içerisinde de Orta Doğu bir barış ve huzura kavuşturacak bir anlayış içerisinde hareket etmesi lazım. Bir damla petrolün bir damla kandan daha kıymetli olduğunu söyleyen anlayışlarla Orta Doğu’ya barış gelmez. Burada yaşayan hakların öncelikle huzura ve barışa sahip çıkmaları lazım” diyerek açıklamasını noktaladı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.