DOLAR 32,5177
EURO 34,79
ALTIN 2420,744
BIST 9713,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Avcı: Rakibimizle fizik farkını aklımızla kapatacağız

UEFA Konferans Ligi 3’üncü ön eleme tipi birinci maçında yarın alanında Norveç takımı Molde FK’yı konuk edecek olan Trabzonspor’da teknik …

04.08.2021 19:22
74
A+
A-

UEFA Konferans Ligi 3’üncü ön eleme tipi birinci maçında yarın alanında Norveç takımı Molde FK’yı konuk edecek olan Trabzonspor’da teknik yönetici Abdullah Avcı ile ekip kaptanı Uğurcan Çakır, müsabaka öncesi maçın oynanacağı Medical Park Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Açıklamasına ormanların yanmasının kendilerini çok üzdüğünü söz ederek başlayan Abdullah Avcı, “Yarın resmi olarak start vereceğimiz Avrupa kupaları öncesinde oynayacağımız oyun ve alacağımız sonuçlarla ülkemizin şu an şu anki yaşadığı süreçte bir moral kaynağı olmayı ve Avrupa’daki amaçlarımıza gidebilme ve bunu lig öncesinde hakikat bir halde kazanabilmeyi istek ediyoruz. Ülkeye de moral olması bütün dileğimiz, isteğimiz bu. Bir yandan dünyadaki sıhhat, öbür yandan yangınlar, br yandan da olimpiyatlarda yarışan, ülkemizi temsil eden, madalya alan tüm atletleri ayırmadan en yeterli halde temsil ettikleri için onlara da muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

“AKLIMIZLA ORTADAKİ FİZİKİ FARKI KAPATACAĞIZ”
Abdullah Avcı; bir basın mensubunun, rakiplerinin daha hazır olmasının kendilerine bir dezavantaj sağlayıp sağlamayacağına yönelik sorusuna ait şunları söyledi:
“Molde şu ana kadar 28 karşılaşma oynadı. Son 10 senede, 8 yıl Avrupa Ligi’nde oynayan, bir sene evvel Şampiyonlar Ligi play-off’undan elenen fakat son 16’ya kalan ve uzun vakittir bu liglerde yarışan, sistemi, tertibi olan bir ekibe karşı oynayacağız. Bizden artı tarafı bu kadar karşılaşma oynamaları. Biz bunu aklımızla, teknik kapasitemizle, çalıştığımız oyun planları içerisinde rakibi koşturarak, sabırlı bir oyun oynayarak teğe bire girmeden bunu çözmeye çalışacağız. Bunu planladık, pratikler yaptık. Atak sonuçlandırmak, erken top kaybı yapmamak çok kıymetli. Bugün son antrenmanımızı yapacağız. Umarım bunun karşılığını yarın alacağımızı düşünüyorum.”

“İYİ BAŞLAMAK ÖNEMLİ”
Trabzonspor’un olduğu her yerde yarışın olduğunu kaydeden Avcı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bu sene başlarken 50 resmi karşılaşma planladık. Bunun içinde Avrupa, Türkiye Kupası ve ligimiz var. Bir maçla bir dönemi kıymetlendirmek gerçek değil fakat düzgün bir başlangıç yapmak, bu ligde uzun vadede yarışırken, senin süratli adım atmanı ve aralık kat etmeni sağlar. Bazen yeterli oyunlar, bazen bununla birlikte skorlar, bir sonrakine daha uygun taşıyacaktır diye düşünüyorum. Çok üst üste maç da kazansak, sabır dalgalansa da futbol bu türlü bir oyun, buna yanıt verecek yeterli bir oyuncu kümesi var. İdmanlar âlâ gitti. Âlâ bir dönem başı planlaması oldu. Erken yol aldık. Umarım bunun karşılığını yarın alarak devam ederiz.”

“TARAFTARIN KARŞISINA ÇIKACAK OLMAK BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”
Abdullah Avcı, 500’ü aşkın gün sonra taraftarların karşısına çıkacak olmalarına ait de şu sözleri kullandı:
“Dün antrenmanımızı stadyumda yaptık. Seyirci olmadan bile bu statta olmak çok değerli. Şu anda, onların takviyesini şimdiden hissediyoruz. Bizim fizik olarak da eksiğimizi, süratimizi onlar tamamlayacaklar. Onların bize gösterdikleri sabır son derece kıymetli. Bu ekip güzel şeyler yapacak, buna lütfen dayanak olsunlar. Taraftarın karşısına çıkacak olmak bizi heyecanlandırıyor.”

“KOİTA YARIN YOK, 1-2 TRANSFER DAHA OLACAK”
Avcı, sakatlığı bulunan Koita’nın durumuna ait ve transfer çalışmalarıyla ilgili şunları dedi:
“Koita yarın bizimle birlikte olmayacak. Transferle ilgili de gidenler ve gelenler var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. 10 Kasım günü Trabzon’a gelmiştim ve bugün geldiğimiz nokta süratle gelişerek devam ediyoruz. Geçen yıldan 16 oyuncu ayrılmış, 9 oyuncu ek etmişiz. En son Ekuban ayrıldı. Mevkisel olarak oyun ve sahanın içindeki profil çalışmalarımız scout takımıyla birlikte devam ediyor. Bunu idareyle paylaşıyoruz. Onlar da bize en âlâ formda yardımcı oluyor. Sağlıklı bir halde çalışıyoruz. Trabzonspor bugün dönem planlamasını en erken yapan, en erken transferin yüzde 60-70’ini oluşturan grup. Transferimiz 1-2 tane oluşacaktır. Bazen fırsat transferler çıkar, onları bekleyebiliriz.”

“EKUBAN’IN ZAMANLAMASI YANLIŞ OLDU”
Avcı, kadrodan ayrılan Ekuban ile ilgili olarak, “Ekuban ayrıldı, iyi olsun. Bize yararlı olmuştur, buraya hizmet etmiştir. 1 sene sonra sözleşmesi bitecek, kulübe para kazandırmıştır lakin zamanlaması yanlış oldu. Bunu hızına da söyledim. Bugüne kadar her mevzuda açık ve gerçekçi davrandım. Zamanlama açısından yanlıştır. Bunu kendisiyle paylaştığım için burada paylaşıyorum, bunun da bilinmesini istiyorum” sözlerini kullandı.

“RAKİBİ TAHLİL ETTİK”
Avcı, rakiplerini tahlil etme noktasında ise, “Teknik olarak çalıştık, bunu oyuncularımızla da paylaştık. Alanda pratiklerini de yaptık. Bugün son atak tertiplerini da çalışıp yarına hazır olacağız. 4-3-2 oynayan ancak rakibi karşılarken 4-2-2 oynayan bir gruba karşı oynayacağız. Alanında sabırla bekleyen, geçişleri yapabilen bir ekip. Bunun çalışmalarını yaptık. Şu anda son 10 yılın 8 yılı 69 Avrupa Ligi maçı oynamış, Avrupa’da sıralamada 67’inci sırada. Trabzonspor olarak tahminen bizim cezalarımız oldu fakat 215’inci sıradayız. Trabzonspor büyüktür. Oyun kalitesi, oyun tekniği ve aklıyla birlikte fizikle olan durumu kapatmaya çalışacağız” diye konuştu.

UĞURCAN ÇAKIR: TRABZONSPOR İÇİN UĞRAŞ EDECEĞİM

Ülkemizde yaşanan yangın felaketini takip ettiklerini belirterek kelamlarına başlayan Uğurcan Çakır, vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyip, yangından etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletti. Uğurcan, kendisine yöneltilen transferle ilgili soruya ise şu karşılığı verdi:
“Geçen yıldan beri süregelen bir şeyler var. Geçen yıldan beri yaptığım işe odaklanıyorum. Kampta çok hoş bir ortam vardı. Kaliteli, meslekli oyuncular ekibimize katıldı. Kağıt üzerinde çok yeterli bir takımımız var lakin bunu alana yansıtmamız gerekiyor. Ben de üzerime düşen sorumluluğu alacağım. Ruhsal olarak her vakit Trabzonspor için çaba ettim. Bugün yeniden birebir şey için uğraş edeceğim. Burası benim yuvam, bu kadronun kaptanıyım. Kente ve kadrosuna karşı sorumluluklarım var. Her vakit tıpkı konsantrasyonla devam edeceğim. İnşallah o denli de olur.”

“HER RAKİBE HÜRMET GÖSTERİYORUZ”
Uğurcan Çakır, bir basın mensubunun çeşidi geçmeleri halinde Roma ile karşılaşacak olmalarının kendisini motive edip etmediğine yönelik soruya şöyle karşılık verdi:
“Önce Molde maçını geçmemiz gerekiyor. Her rakibe hürmet gösteriyoruz. Güç bir maç bizi bekliyor. Bizden daha hazır görünüyorlar. Biz de hazırlık periyodunu âlâ geçirdik lakin onlar bizden daha çok maç oynadı. Evvel Molde’yi geçelim, sonrasını o vakit konuşuruz.”
Trabzonspor ile Molde FK yarın saat 20.30’da Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.