DOLAR 32,3323
EURO 35,1115
ALTIN 2302,536
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Avrupa’da derece elde eden milliler yurda döndü

Avrupa Kros şampiyonasında biri altın 4 madalya kazanan Atletizm Milli Takımı ile Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 2 madalya elde eden milli yüzücüler yurda döndü.

Avrupa’da derece elde eden milliler yurda döndü
09.12.2019 21:55
174
A+
A-

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Yüzme Federasyonu bünyesindeki milli sporcular, önemli başarılara imza atarak yurda döndü. Avrupa Kros Şampiyonası’nda 4’üncü kez şampiyonluğa erişen Yasemin Can ve gümüş madalya kazanan Aras Kaya ile Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Emre Sakçı ve bronz madalya kazanan Ümitcan Güreş’i Türkiye’ye dönüşlerinde federasyon başkanları ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş çiçeklerle karşıladı.

Bu sene 26.’sı düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nda mücadele eden Yasemin Can, üst üste 4. kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Lizbon’da gerçekleştirilen yarışta 57 rakibini geride bırakan Yasemin 26.52’lik derecesiyle altın madalyaya ulaştı. 23 yaşındaki sporcu böyle kariyerinin de 8. Avrupa şampiyonluğuna erişmiş oldu.

Aynı organizasyonda erkeklerde mücadele eden Aras Kaya ise gümüş madalya kazandı. Geçen sene Avrupa Kros Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden Aras, bu kez 30.10’luk derecesiyle podyumun ikinci basamağına çıktı.

YÜZMEDE 20 YIL SONRA GELEN GÜMÜŞ

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda tarih yazdı. İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanırken, milli sporcular 6 final yüzüp 13 de Türkiye rekoru kırdı.

20. LEN Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na 11 erkek, 12 de kadın olmak üzere 23 sporcu ile giden Türkiye adına podyuma çıkan ilk isim Emre Sakçı oldu. 2018’de Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda beşincilik elde eden Emre Sakça bu kez tarihi bir başarıya imza attı. 50 metre kurbağalamada havuza giren Emre, 25,82’lik derecesiyle Türkiye’ye, bu organizasyonda 20 yıl sonraki ilk gümüş madalyasını getirdi.

Bu yıla kadar Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda üç madalyası bulunan Türkiye’ye aynı turnuvada bir diğer madalya haberi de Ümitcan Güreş’ten geldi. Avrupa Gençler şampiyonu milli yüzücü, bu kez Avrupa üçüncüsü oldu. 50 metre kelebekte mücadele eden Ümitcan, 22,38’lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Ümitcan 100 metre kelebek mücadelesinde ise podyumu son anda kaçırarak dördüncü sırayı elde etti.

ÇİNTİMAR: “ÖNÜMÜZDEKİ MÜSABAKALARDA DAHA İYİLERİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, haya iyi başarılar için çalışacaklarını ifade ederek, “Avrupa Kros şampiyonasında ana takım olarak ilk üçe girmek hedefimizdi. Dördüncü olduk, bu tüm zamanlarda da dördüncülüktü. Bunun yanında bir altın iki gümüş madalya, iki de kaçırdığımız altın madalya var. Ama elde ettiğimiz başarılarla sevinip önümüzdeki müsabakalara bakıp daha iyilerini yapıp genç kadrolarla elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan çocuklarımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesiydi, herkesin elinden geleni yapmasıydı. Herkes elinden geldiğini yaptığına inanıyorum” dedi.

ÖMER BARBAROS: “UZUN SOLUKLU DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ VE NİCE BAŞARILARA OLİMPİYAT YOLUNDA İMZA ATACAĞINA İNANIYORUZ”

Milli sporculara desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, “Biz Türk sporunun destekçisi olmaktan mutlu oluyoruz, bu başarılı görünce daha da mutlu oluyoruz. Bu başarıların gelmesi için destek şart ama bu desteğin sadece başarılar olduğu zaman değil, başarı yolunda olması çok önemli. Bizde uzun soluklu desteğimizi sürdürüyoruz ve nice başarılara olimpiyat yolunda imza atacağına inanıyoruz bu genç arkadaşlarımızın” diye konuştu.

YASEMİN CAN: “ÇOK MUTLUYUM, BUNU AVRUPA TARİHİNDE YAPAN İLK KADIN ATLET BEN OLDUM”

Altın madalya ile yurda döndüğü için mutlu olduğunu ifade eden Yasemin Can, “Hem şampiyonluğu tekrarladığım için hem de 4’üncü kez üst üste büyük kadınlarda şampiyon olduğum için çok mutluyum, bunu Avrupa tarihinde yapan ilk kadın atlet ben oldum. Bu yılın sonuna geldik, önümüzdeki yıl olimpiyat ve Avrupa şampiyonası en önemli hedeflerim” dedi.

ARAS KAYA: “YİNE ŞAMPİYON OLMAK İÇİN GELECEK SENE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Büyük Erkekler Avrupa Kros ikincisi Aras Kaya ise, “Ülkeme bir gümüş madalya kazandırdığım için çok mutluyum, eski bir şampiyon olarak katıldım şampiyonaya, bu seferde amacım madalya kazandırmaktı ama İsveçli atlet yarışın son bölümünde, pistinde zor olmasından dolayı beni geçti. Ama yine şampiyon olmak için gelecek sene elimden geleni yapacağım” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.