DOLAR 32,4843
EURO 34,9549
ALTIN 2438,917
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Boynunda bronz kalplerde altın

Kusursuz performans 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 11. gününde artistik cimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan Ferhat Arıcan …

04.08.2021 07:33
114
A+
A-

Kusursuz performans

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 11. gününde artistik cimnastik paralel bar kategorisinde finalde yarışan Ferhat Arıcan, üçüncü olarak Türk cimnastiğinin tarihteki birinci olimpiyat madalyasını elde etti. Artistik cimnastikte son gün final karşılaşmaları yapıldı. Paralel barda finalde gayret eden Ferhat Arıcan, birinci sırada performans sergiledi. Başarılı bir seri çıkaran ve sıkıntısız bitiriş yapan ulusal cimnastikçi, 15.633 puan aldı.

Çinli Zou şampiyon

Ferhat Arıcan 8 atlet ortasında 3. oldu ve bronz kazandı. Ulusal atletimizin bu başarısı, Türk cimnastik tarihinde gelen birinci madalya olarak tarihe geçti. Çinli Jingyuan Zou 16.233 puanla altın, Alman Lukas Dauser 15.700 ile gümüş kazandı. Artistik cimnastik Ferhat’ın yarıştığı finalle Türk sportmenler için sona erdi. Dört erkek atlet 7 finale çıktı ve daha evvel olimpiyat finali olmayan Türk cimnastiği açısından bir birinci gerçekleşti.

‘Bu madalya tüm Türkiye için’

Tokyo’da Türk bayrağını göndere çektiren Ferhat Arıcan, çok değerli bir muvaffakiyet elde ettiğini söyledi. İkinci olimpiyatında madalyaya ulaşan 28 yaşındaki atlet, “Boynumda olan madalya tüm Türkiye’nin madalyası” dedi. Gayelerinin bitmediğini aktaran Ferhat, “Beni destekleyen federasyonuma, aileme, antrenörlerime, sıhhat grubuna teşekkür ediyorum. Yalnızca cimnastik tarihi değil, Türk spor tarihinin büyük başarısı oldu. İnşallah daha da uygunları gelecek lakin artık bunun keyfini çıkarma zamanı” diye konuştu.
Türkiye’de yaşanan orman yangınlarından duyduğu üzüntüyü de lisana getiren ulusal atletimiz, “Yangınları söndürmek için çalışanlara bir nebze moral olabildiyse ne memnun bana. İnşallah Türkiye’de yangınlar biter ve ülkemiz hoş haline tekrar kavuşur. Bu madalya tüm Türkiye için” tabirlerini kullandı.

‘Çok gurur verici’

Ulusal cimnastikçiler İbrahim Çolak ile Ahmet Lider, Ferhat Arıcan’ın aldığı madalyadan ötürü çok memnun olduklarını tabir etti. Halka aletinde olimpiyat beşincisi olan Çolak, “Neler yaşıyoruz, ne kadar idman yapıyoruz, ne kadar zorluk çekiyoruz hepsini biliyoruz. Bundan ötürü bu madalyanın hepimiz için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Tarihi bir ana tanıklık etmek çok hoş bir duyguydu” dedi.
Atlama masasında 7. olan Ahmet Lider ise “Ferhat Arıcan’ı tebrik ediyorum. Bize inanılmaz bir öncü oldu. Umarım Paris 2024’te daha hoş şeyler başaracağız. Cimnastik grubu olarak Türk halkına birincileri yaşatıyoruz. Bizi keyifle takip etsinler” diye konuştu.

‘Tarih yazdın çığır açtın’

Kasapoğlu’nun sevinci

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ferhat Arıcan’ı birinci tebrik eden isim oldu. Büyük bir memnunluk yaşayan ve Ferhat’ı sarılarak kutlayan Bakan Kasapoğlu, “Tebrik ediyorum. Allah kaç muvaffakiyetler versin. Yolun açık olsun. Bu madalya altından daha bedelli. Sen tarih yazdın, çığır açtın. Kaç gençler senin yolunda yürüyecek. Birçok başarılara” diye konuştu.

‘En hoşunu yaptın’

Ferhat’ın, “Bu madalya cimnastik için bir başlangıç” demesi üzerine Kasapoğlu, “Türkiye spor tarihi ve olimpiyat tarihimiz için bir başlangıç. Bir destan. Hak ettin, elinden geleni en hoş halde yaptın” dedi. Ulusal sportmen da Kasapoğlu’na dayanakları için teşekkür ederek, “Tüm Türkiye’ye, gerimde olan herkese, başta size çok teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

‘Paris 2024’te hesabımız var’

Türkiye Cimnastik Federasyonu Lideri Suat Çelen çok keyifli ve gururlu olduklarını söyledi. Tokyo’da kıymetli sonuçlar elde ettiklerinin altını çizen Çelen, “Sporcularımız hoş şeyler başardı. Yedi finalde uğraş ettik. Bunu bronz madalyayla kapatıyoruz. Bu aslanların Paris 2024’te soracağı bir hesap var. İnşallah Paris 2024’te çok daha yeterli sonuçlar alırız lakin buradaki olimpiyat 5 ve 6’ncılıklarının, 7 finalin az şey olmadığını söylemek istiyorum” dedi.
Çelen şöyle devam etti: “Dünya cimnastiği Türkiye’yi konuşuyor. Aslanlarımız dünya cimnastiğinin ekol atletleri haline geldi. Cimnastikte olimpiyata gitmenin hayal olduğu bir yerden madalyayla dönüyoruz. Sporcularımı, antrenörlerini, kulüplerini ve emeği geçen, bize dayanak veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.