DOLAR 32,5957
EURO 34,8264
ALTIN 2497,833
BIST 9457,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eda ve Necati finale uzandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 11. gününde ulusal atlet Eda Tuğsuz, cirit atmada finale çıktı. Tuğsuz, cirit atma elemelerinde B Grubu’nda …

04.08.2021 07:31
87
A+
A-

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 11. gününde ulusal atlet Eda Tuğsuz, cirit atmada finale çıktı. Tuğsuz, cirit atma elemelerinde B Grubu’nda yarıştı. Birinci hakkı geçersiz olan 24 yaşındaki ulusal atlet, ikinci atışında 62.31 metreyle kendi ismine dönemin en âlâ derecesini gerçekleştirdi.
Direkt final için gerekli olan 63 metreye ulaşamayan Eda, buna karşın kümesinde 3’üncülüğü alırken genel sıralamada da en güzel atışı yapan 5. atlet oldu. Eda Tuğsuz, bu derecesiyle finalde yarışacak 12 atletten biri olmaya hak kazandı. Ulusal sportmen, cirit atma finalinde cuma günü TSİ 14.50’de yarışacak.
Ulusal atlet Necati Er ise üç adım atlamada finale çıktı. Er, elemelerde B Grubu’nda yarıştı, üçüncü atlayışında 17.13 metreye ulaşarak bu sezonki en düzgün derecesini yaptı. Serisinin en yeterli 2. arasını atlayan ulusal atlet, elemeler için belirlenen 17.05 metreyi geçerek direkt finale yükseldi. Final yarışları, perşembe günü TSİ 05.00’te Tokyo Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.
Guliyev elendi
200 metre yarı finalinde piste çıkan Ramil Guliyev ise finali göremedi. Bu uzaklıkta dünya şampiyonluğu bulunan ulusal atlet 20.31’lik derecesiyle serisinde 6. olarak oyunlara veda etti. Beş atletin 20 saniye altında koştuğu yarı finallerin akabinde 200 metrenin finali bugün TSİ 15.55’te gerçekleştirilecek.

Alkışlar Ersu’ya altın Duplantis’e

Ersu Şaşma, sırıkla atlama finalini 10. sırada tamamladı. Türkiye’yi sırıkla atlamada olimpiyat finalinde temsil eden birinci sportmen olan Ersu, birinci denemesinde 5.55 metreyi geçti.

İkinci denemesinde 5.70 metreyi aşamayan ulusal sportmen, ikinci sonrasında ise geçmeyi başardı. Ersu Şaşma, madalya uğraşında 5.80’i aşmak için gelirken, birinci hakkında bu yüksekliği geçemedi. İkinci ve üçüncü hakkında da bunu başaramayarak, 14 atletin yarıştığı finali 10. tamamladı. İsveçli dünya rekortmeni Duplantis 6.02 ile altın madalyayı boynuna taktı, son iki atlayışında kendisine ilişkin bu rekoru kırmayı denese de başarılı olamadı.

Yelkende birinciler var

Yelkende finn sınıfındaki birinci 10 yarışında elde ettiği derecelerle olimpiyat tarihinde yelkende birinci sefer madalya uğraşına çıkan Alican, final yarışını 5. sırada tamamladı.

Olimpiyat çabasını tamamlayan Alican Kaynar, genel sıralamada ise 8. oldu. Kaynar’ın, Sidney 2000’de Ali Enver Adakan’ın sekizinciliğinin akabinde finn sınıfında 21 yıl sonra madalya yarışına katılıp bu sınıfta en uygun dereceye ulaşan 2. isim olarak tarihe geçtiği bildirildi.
Yelkende erkekler 470 sınıfında gayret eden Ateş-Deniz Çınar kardeşler 9 ve 10. yarışlarına çıktı. Yarışlar sonunda sıralamada 9. pozisyonda kendilerine yer bulan ulusal sportmenler madalya yarışına katılma hakkı elde etti.

Yelkende 470 sınıfında Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan ikilisi olimpiyatı 17. sırada tamamladı. Olimpiyat oyunlarında birinci 10’da yer alan 3 Türk atletin Türk yelkenciliği ismine bir birincisi gerçekleştirdikleri kaydedildi.

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.