DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

G.Saray ‘Disiplin’e gitti! Fatih Terim’e ağır ceza gelebilir

Galatasaray, başkan Burak Elmas, başkan vekili Rezan Epözdemir ile teknik direktör Fatih Terim, temsilci ve hakem raporları doğrultusunda …

24.11.2021 07:31
127
A+
A-

Galatasaray, başkan Burak Elmas, başkan vekili Rezan Epözdemir ile teknik direktör Fatih Terim, temsilci ve hakem raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği’nin çalışmaları sonrasında Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, saha olayları, talimatlara aykırı hareket nedeniyle Disiplin’e gönderildi. Ayrıca olaylara karışan ve çirkin ve kötü tezahüratta bulunan seyirciler de ilk ev sahibi olduğu maçta (Altay) bloke edilecek. Ayrıca başkan Burak Elmas’ın basın toplantısı odasındaki açıklamaları nedeniyle de kulüp yayın talimatına aykırılıktan PFDK’ya gönderildi.

Başkan Elmas’ın basın toplantısındaki ağır sözleri ise “Hakaret” olarak değerlendirildi. Disiplin Talimatı’nın hükümlerine göre bunun karşılığı 30 ile 60 gün hak mahrumiyeti cezası olarak gösterildi.

“Talimatlara aykırı hareket” ve “sportmenliğe aykırı hareket”ten sevki yapılan başkan yardımcısı Rezan Epözdemir, ayrıca “Hakem soyunma odası koridorundaki Sportmenliğe Aykırı Hareketi” nedeniyle de Disiplin’e gönderildi.

Teknik direktör Fatih Terim ise “hakaret” ve “tedbire uymaması” nedeniyle ağır bir cezayla karşı karşıya kalacak. Özellikle tedbire uymamanın cezası 4 ile 12 maç arasında bulunuyor. Hakaret suçunda ise görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veriliyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.