DOLAR 32,5953
EURO 34,7912
ALTIN 2498,06
BIST 9435,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray’da Fatih Terim’in aradığı 5 çözüm!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başından bu yana genç takımına bazı özellikleri ve oyun yetilerini kazandırmak istese de çare …

25.11.2021 00:01
202
A+
A-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başından bu yana genç takımına bazı özellikleri ve oyun yetilerini kazandırmak istese de çare bulamıyor.

GERİDEN OYUN KURMA
Fatih Terim, takımlarının topla daha çok oynayan taraf olmasını isteyen bir teknik adam olmuştur. Stoperlerini bile buna göre belirleyen ve Marcao ile Nelsson gibi ortalama üstü iki pasör stopere sahip olan Terim, beklerinden ve orta sahasından bu konuda istediği verimi alamıyor. Ön alanda doğru alan kapatabilen takımlar Galatasaray’ın istediği topa sahip olma oyununa büyük hasar yaratıyor.

DOĞRU VE İSTİKRARLI SANTRFOR
Galatasaray’ın elinde farklı özelliklerde Halil, Diagne ve Mustafa Muhammed gibi 3 iyi santrfor olsa da bu oyunculardan beklenen istikrarlı performanslar alınamıyor. Fatih Terim, 3 oyuncusuna da önemli fırsatlar verse de bir türlü bu fırsatı kullanan santrfor çıkmadı.

‘ÇAPA’
Fatih Terim’in hemen hemen her döneminde savunma önünde elit bir kesici olmuştur. Bunun son örnekleri Felipe Melo ve Fernando oldu. Hem iyi kesici, hem iyi pasör olan bu oyuncular takımın da seviyesini birkaç kademe yukarı çekti. Galatasaray’da istekli ve sahaya her şeyini veren bir Berkan olsa da henüz Melo ve Fernando seviyesinde olmadığı için stoperlere genellikle çok ve ağır işler düşüyor.

BEK PERFORMANSLARI
Galatasaray bu sezon direkt performans beklediği Patrick van Aanholt ile Sacha Boey’i transfer etti. Boey, beklentileri de aşan bir performans sergilese de sakatlıktan deyim yerindeyse başını kaldıramadı. Van Aanholt ise Galatasaray’ın istediği performansı bir türlü ortaya koyamadı. Çoğu zaman saha içinde dahi Fatih Terim’in eleştirilerine hedef olan Hollandalı oyuncu, sol beke istenen kaliteyi getiremedi.

SAĞ KANAT
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile sol kanatta Avrupa çapında bir yeteneğe sahip olsa da sağ kanatta aynı kaliteye sahip olamadı. O bölgede Morutan ve Feghouli sıklıkla süre bulan isimler olsalar da istikrarlı ve tehditkar oyunlar sergileyemediler. Kerem Aktürkoğlu’nun sol kanatta ortaya koyduğu oyun kalitesini Galatasaray diğer kanadında bir türlü bulamadı. (Sporx)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.