DOLAR 32,3654
EURO 34,9546
ALTIN 2324,996
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kasapoğlu: ‘Parolamız erişilebilirlik’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Biz …

26.11.2021 00:27
153
A+
A-

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinin sunumunu yapan Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Biz yatırımlarımızı vatandaşlarımızın rahatlıkla erişebileceği, evlerine yakın yerlere, mahallelere, köylere kadar yayılan bir ağ içerisine inşa ediyoruz. Spor yatırımlarındaki parolamız önce erişilebilirlik, sonra kullanılabilirlik ve en nihayetinde de sürdürülebilirliktir” dedi.
Bakan Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda, milli sporcuların Türkiye’yi gururlandırdığını ve alınan 13 madalyayla rekor kırıldığını, bazı dallarda ilk madalyaların geldiğini hatırlatarak, “Geçtiğimiz sene yine Plan ve Bütçe Komisyonumuzda, pandemi nedeniyle bu yıla ertelenen Tokyo 2020’ye atıfta bulunarak, 2021 yılının madalyalar yılı olacağına vurgu yapmıştım. Hamdolsun bu hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın, spor tarihimize yeni hikayeler kazandırmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

Olimpiyatta yakalanan başarılarla birlikte spora olan ilginin arttığını dile getiren Kasapoğlu şöyle devam etti: “1 milyon 226 bin çocuğa ulaşılan ‘Sportif Yetenek Taraması’ projesinde yeni döneme geçeceğiz. Bu kapsamda Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı ismiyle yeni çalışmaları hayata geçireceğiz.”

Bakan Kasapoğlu ayrıca bakanlığın 2022 yılı bütçesinin, 27 milyar 782 milyon 948 bin TL olduğunu açıkladı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.