DOLAR 32,5461
EURO 34,8857
ALTIN 2436,27
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika haberi – Galatasaray-St. Johnstone maçının akabinde olay kelamlar: “Muslera ve Aytaç…”

TİPİ RÖVANŞA BIRAKTI UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, 3. Ön Eleme Çeşidi birinci maçında sayısız gol konumlarından …

06.08.2021 08:37
93
A+
A-

TİPİ RÖVANŞA BIRAKTI

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, 3. Ön Eleme Çeşidi birinci maçında sayısız gol konumlarından yararlanamadığı çabada İskoç grubu St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldı. Yeni transferler Sacha Boey, Van Aanholt, Berkan Kutlu birinci resmi maçlarına çıktı. Müsabakanın akabinde spor müelliflerinin görüşleri şöyle…

GERİ PAS KABUSU – OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

“İnanın yeni transferlerden sonra, dün geceki maçta Galatasaray’ın gösteri yapacağını düşündüm. Bu gösteri için fırsatlar da yakaladı. Lakin kesinlikle bir taraftan arıza çıkıyor. Mustafa Muhammed maçın başında o yüzde yüzlük golü atabilse, müsabakanın skoru da, gidişatı da her şeyi farklı olurdu. Haydi bundan da vazgeçtim. Aytaç geri pas yapıyor. Bu geri paslardan iki dönemdir ekibin iki yakası bir ortaya gelmiyor.

“AYAĞINLA VUR TACA GİTSİN”

Haydi diyelim Aytaç geri pasını yaptı; ya Muslera’ya ne demeli? Büyük kalecisin, düzgün beşersin, sana bir şey söylemiyoruz fakat kusura bakma o geri pas bu türlü karşılanmaz. Ayağınla vur taca gitsin, kornere gitsin, nereye giderse gitsin fakat sen rakibin baskı yaptığı bir konumda topu dizlerinle stop etmeye çalışıyorsun.

“PES DOĞRUSU!”

Bunu da yapamayınca penaltıya sebebiyet veriyorsun. Yalnızca penaltıyla kalsa tekrar itirazım olmayacak. Bir de kırmızı kart görüp kendini attırıyorsun. Pes doğrusu! Galatasaray’ın kaptanı bu türlü yanılgılar yapmaz. Fatih Terim bu geri pas problemine bir türlü deva bulamıyor.

“TERİM MASAYA YUMRUĞUNU VURMALI”

Deplasmandaki PSV maçında geri pastan yenen gol yüzünden sarı-kırmızılılar o gün farklı yenilmedi mi? Bilemiyorum Florya’da hocayla talebeleri bu mevzuda ne konuşuyor. Fakat benim tanıdığım Terim yumruğunu masaya vurup, ‘geri pas yapanı oyundan alırım’ demeli. Her neyse ben eminim, Galatasaray bu tipi o denli yahut bu türlü geçecek. Taylan ile yeni transferlerden Berkan orta alandaki sorunları bitirmiş, defanslarını rahatlatmışlar. Aytaç maça güzel başladı, iki gollük orta yaptı ancak daha sonra temposu düştü. Yarın öbür gün o mevkiye Rumen Cicaldau gelecek. Bilemiyorum Aytaç herhalde bunu düşünüyordur.

“BOEY ÇOK DÜZGÜN FUTBOLCU”

Fransız sağ bek Boey çok yeterli futbolcu. Birinci maçı olmasına karşın özellikle atakta çok başarılı oldu. Attığı golle de bunu gösterdi. Sol bek Van Aanholt hakikaten çok kaliteli. Şu an kondisyon olarak hazır değil. Buna karşın top kesişleri, verdiği paslar gösteriyor ki kadroya çok büyük katkı sağlayacak. Kerem ise devamlı hamlesi düşünüyor. Ekibin olmazsa olmazı ve daha da yeterli olacak. Sonuçta bu maç için ‘ahlar, vahlar’ çekmeye gerek yok. Taraftar çok değil iki hafta sonra genç, koşan, hızlı, bol duruma giren bir Galatasaray seyredecek. Bunun sinyallerini vakit zaman da olsa dün gece gördük.”

AH MUSLERA VAH MUSLERA – CİHAN TURHAN (TAKVİM)

Galatasaray yeni transferler ve yeni bir heyecanla St. Johnstone karşısına çıktı. Fatih Terim’in Taylan, Berkan ve Aytaç’tan oluşturduğu orta alan santra ile birlikte tesirini gösterdi. Galatasaray kaybettiği topları çabucak kazandığı için birinci 15 dakika çok tesirli oldu. Konumlar da bulduk fakat gol gelmedi. Bilhassa 30. dakikadan sonra grup oyundan düşmeye başladı. İleri üçlüdeki Mohamed, Kerem ve Babel berbat günündeydi.

“TAM ZAMANINDA!”

İkinci yarıya değişikliklerle birlikte süratli başlayan Galatasaray tam golü bulacakken Aytaç-Muslera iş birliği ile inanılmaz bir yanılgı geldi. 10 kişi kalan ve 1-0 geriye düşen Galatasaray beraberliği ise tam vaktinde buldu. Yeni transfer Boey birinci sınıf bir gol attı fakat galibiyet gelmedi.

MAÇIN EN UYGUNU: BERKAN

Sonuç olarak Galatasaray rahat kazanabileceği bir maçı Muslera’nın inanılmaz yanlışıyla berabere bitirdi. Berkan güya yıllardır G.Saray’da oynuyor üzereydi. MAÇIN EN BERBATI MUSLERA: Artık bir an evvel kendine gelmesi lazım.

YANLIŞ TERCİHLER – LEVENT TÜZEMEN (SABAH)

“Muslera kalitesinde ve deneyiminde bir kaleci bu türlü stratejik kusur yapmamalıydı. Muslera’nın ayağıyla müdahale etmesi gereken konumda dizleriyle topu önlemek istemesi, akabinde rakibini indirip penaltı yapması ve kırmızı kart görmesi akıl tutulmasıydı. Meğer Muslera topu elle tutabilir ve rakibin endirekt atış yapmasını sağlar, kendisi de kırmızı kart görmezdi. Muslera neden bu türlü yaptı? Rize’de ayağı kırıldığı için topa ayağını uzatmaktan korktu. Aytaç’ın etraf denetimi yapmadan topu Muslera’ya yollaması amatörceydi. Galatasaray 10 kişi oynadığı anlarda bile oyun ve durum olarak İskoç grubundan üstündü. Fakat bu üstünlük gol gelmeyince meyve vermeyen ağaca benziyor. Bu verimsizliğin temelinde Fatih Terim’in oyuncu tercihlerinin yanlışlığı yatıyor.

“TEK VURUŞU YAPABİLECEK BİR GOLCÜYE GEREKSİNİM VAR”

Terim, Mostafa’dan golcü yaratmaya çalışıyor lakin Galatasaray’ın tek vuruşu yapabilecek bir golcüye muhtaçlığı var. Ben olsam Diagne ya da Falcao ile başlardım. Gidinceye kadar Falcao senin esasen oyuncun değil mi? Birinci 15 dakikada Diagne-Falcao ikilisinden biri olsaydı o net durumlar gol olurdu. Berkan Kutlu’nun çalışkanlığını, topa hükmetmesini, ayağındaki topu kullanmadan evvel etraf denetimi yapmasını beğendim.

“DİLERİM BERK HEYECAN YAPMAZ”

Taylan- Berkan birlikte oynamalı ancak süratli ve çabuk paslaşmaya fren olan Aytaç yanlarında olmamalı. Aanholt da Galatasaray’ın soluna akıl ve kalite katacak. Hollandalı, sol ayağına çok hakim ancak önündeki Babel maalesef vatandaşının çabuk oynama anlayışına ayak uyduramadı. Aanholt neden çıktı anlamadım. Madem Aanholt çıkacak, Terim’in yerinde olsam hoş bir gol atan, sol bekte de oynayabilen Boey’i sola çeker, sağ beke de Yedlin’i alırdım ve tercihim asla Ömer Bayram olmazdı. Galatasaray çeşidi geçebilir. Dilerim kaleci Berk heyecan yapmaz. Terim rövanşa öncelikle Berk’i zihinsel olarak hazırlamalıdır.

G.SARAY BU KADROSU ELER – ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH)

“Galatasaray birinci yarıda adeta tek kale oynadı. St. Johnstone, fiziki açıdan güçlü, disiplinli bir grup… Lakin kapasiteleri çok hudutlu. Topa sahip olma oranları çok yetersiz. Bu yüzden Galatasaray hamlede devamlılık talihi buldu. Birinci 10 dakika evvel çok güç konumda Mostafa Mohamed zoru başardı. Sonra bir top direkten döndü. Lakin devrenin ilerleyen kısımlarında ağır baskıya karşın net konum çıkmadı.İkinci devrede Galatasaray, yeniden baskılı başladı. Lakin her vakit söylediğimiz üzere futbolun cazibesi de her an farklı olayların yaşanması. Aytaç, çok gereksiz bir geri pas yaptı.

“BİR KİŞİ FAZLAYKEN BİLE 3 PAS YAPAMADILAR”

Muslera da çok gereksiz bir kırmızı kart gördü. O durumda rakip oyuncunun golü atmasına müdahale etmemeliydi. Bu yanlışla hem kadrosunu uzun mühlet eksik bıraktı hem de rövanşta misyon yapamayacak. Galatasaray’ın bu şoktan sonra en büyük bahtı ise iki dakika sonra skora istikrar getirmesiydi. Şayet o gol olmasa 10 şahısla alınacak çok risklerle ikinci gol tehdidiyle karşılaşabilecekti. Sonuçta maç berabere bitti. Lakin Galatasaray, deplasmanda bu grubu yenebilir. Zira bunu neden söylüyorum. St. Johnstone bir kişi fazlayken bile 3 pas yapamadı.

“AANHOLT FİZİK OLARAK HAZIR

Golü atan Boey hakkında tam bir fikir sahibi olamadım. Ancak gruba yararlı olabileceği görüşündeyim. Hollandalı Aanholt kaliteli sol bek, fiziki olarak hazır değil. Mostafa, Galatasaray’a transfer olduktan iki ay sonra fiziki düşüş başladı. Bu motamot devam ediyor. Maçta Berkan ön plana çıktı. Yetenekleri olan bir orta saha oyuncusu. Fizik olarak da kendini düzgün hazırladığından hiç ahenk sorunu yaşamadan başarılı oldu. Benim mantığıma uymayan bir olay var ki. İşler makus de gitmezken niçin 3 oyuncu birden devre ortasında değişir.”

SANAL BAHİS ÇABUCAK OYNA –

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.