DOLAR 32,5501
EURO 34,897
ALTIN 2434,904
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika haberleri: UEFA ülkeler sıralamasında 2 basamak yükseldik! Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe…

UEFA ÜLKELER SIRALAMASINDA SON DURUM UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde beşinci hafta karşılaşmaları …

28.11.2021 00:24
436
A+
A-

UEFA ÜLKELER SIRALAMASINDA SON DURUM

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde beşinci hafta karşılaşmaları bugün oynanan maçlarla birlikte tamamlandı. Beşiktaş’ın Ajax, Galatasaray’ın Marsilya ve Fenerbahçe’nin Olympiakos mücadeleleriyle birlikte UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye’nin yeri değişti. İşte UEFA ülkeler sıralamasında son durum…

2023-2024 AÇISINDAN ÇOK KRİTİK

UEFA ülkeler sıralamasında bu sezon sonunda oluşacak sıralama büyük bir önem teşkil edecek. Türkiye eğer bu sezonu ilk 15 ülke arasında bitiremezse; 2023-2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan 1, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne ise 3 takım gönderme hakkına sahip olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE 2 TAKIM HAKKI

UEFA ülkeler sıralamsında bu sezonu ilk 15 ülke arasında tamamlayabilirsek eğer bu büyük bir avantaj sağlayacak. Türkiye; 2023-2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde 2, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 1 takımla temsil edilecek.

2 BASAMAK YÜKSELDİK

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 5’inci hafta maçlarının tamamlanmasının ardından UEFA ülkeler sıralamasındaki son durumda da değişiklik meydana geldi. Türkiye, 2 basamak birden yükselerek 16’ncı sırada yer aldı. İşte UEFA ülkeler sıralamasında son durum…

21’DEN 15’E KADAR FARK ÇOK AZ

UEFA ülkeler sıralamasında yer alan ilk 21 ülke arasında 15’inci sıraya kadar olan fark oldukça düşük. Sıralamada Norveç 21, Çekya 20, Hırvatistan 20, Danimarka 18, Güney Kıbrıs 17, Türkiye 16 ve Yunanistan 15’inci sırada yer alıyor.

15 İLE 10 ARASINDA FARK GİDEREK ARTIYOR

UEFA ülkeler sıralamasında 15 ile 10’uncu sırada yer alan ülkeler ise sondan başa doğru sırasıyla şu şekilde: İsviçre, Belçika, Sırbistan, Ukrayna ve Rusya. Rusya topladığı 32 bin 682 puanla 10’uncu sırada yer alıyor.

ZİRVEDE İNGİLTERE BULUNUYOR

UEFA ülkeler sıralamasında ilk 10 sıra ise şu ülkelerden oluşuyor: İskoçya, Avusturya, Hollanda, Portekiz, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere. İngiltere listenin en üstünde yer alan ülke konumunda.

BEŞİKTAŞ’IN AVRUPA MACERASI SONA ERDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir grupta yer alan Beşiktaş, ilk 5 hafta sonunda puanla tanışamadı. Bu sonuçla birlikte son hafta mücadeleleri öncesi siyah-beyazlılar için tüm Avrupa yolları kapandı.

GALATASARAY ÜST TURU GARANTİLEDİ

UEFA Avrupa Ligi’nde namağlup devam eden Galatasaray ise grubunda lider olarak son haftaya girdi. Sarı-kırmızılılar gösterdiği performansla birlikte son hafta öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi.

FENERBAHÇE, KONFERANS LİGİ’NDE

UEFA’nın bu sezon uygulamaya geçirdiği UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Türkiye’den mücadele eden ilk takım Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu üçüncü sırada bitirerek, Konferans Ligi’nde oynama hakkı elde etti.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.