DOLAR 32,3498
EURO 35,1025
ALTIN 2307,707
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika – Tokyo 2020’de Alican Kaynar madalya uğraşı yapacak

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününde Türkiye’den 5 branşta 12 sportmen ter döktü. Türk atletleri içinde günün en kıymetli çabasını boksta …

01.08.2021 19:07
87
A+
A-

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününde Türkiye’den 5 branşta 12 sportmen ter döktü.

Türk atletleri içinde günün en kıymetli çabasını boksta Buse Naz Çakıroğlu ile güreşte İstek Kayaalp verdi.

Bayanlar 51 kiloda ringe çıkan Buse Naz, çeyrek finalde Taylandlı atlet Jutamas Jitpong’a karşı üstün bir oyun sergiledi. Birinci rauntta 5 hakemin 4’ünden tam puan alan 25 yaşındaki atlet, ikinci rauntta bu sefer 5 hakemin de tam puanını aldı. Son rauntta rakibine üstünlük bahtı vermeyen ulusal sportmen, ismini yarı finale yazdırdı. 

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020’de bayanlar 69 kiloda yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli’den sonra madalyayı garantileyen ikinci Türk boksör oldu. Buse Naz, yarı final müsabakası için 4 Ağustos Çarşamba günü ringe çıkacak.

İstek Kayaalp, Kübalı rakibine tekrar yenildi 

Oyunlarda güreş karşılaşmaları da başlarken 3 Türk atlet mindere çıktı. Grekoromen tarz 130 kiloda altın madalya için mindere çıkan İstek Kayaalp, 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Kübalı Mijain Lopez Nunez ile yaptığı yarı final maçında tutunamadı. Rakibine mağlup olan ulusal atlet, yarın bronz madalya gayreti için minderde olacak. 

Bayanlar 76 kilo çabasında son 16 çeşidinde Brezilyalı rakibini yenerek çeyrek finale yükselen Yasemin Adar, çeyrek finalde ABD’li Adelina Maria Gray’e yenildi. Yasemin Adar, Gray’in akşam seansındaki karşılaşmalarda Kırgız rakibini yenip finale çıkmasıyla repesaj hakkı elde etti. Ulusal atlet, yarın repesaj çabasında Tunuslu Zaineb Sghaier’ın karşısına çıkacak.

Türkiye’yi grekoromen tarz 60 kiloda temsil eden Kerem Kamal ise son 16 çeşidinde Moldovalı Victor Ciobanu’ya yenildi. Kerem Kamal, Moldovalı rakibinin yarı finalde yenilmesinin akabinde oyunlara veda etti.

Yasmani Copello Escobar finalde

Atletizmde piste çıkan ulusal atlet Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engellide finale çıkmayı başardı. 

Birinci seride koşan olimpiyat üçüncüsü ulusal atlet, 47.88 ile 3. oldu. Birinci 2’ye giremeyerek direkt finale kalamayan Yasmani, başka 2 yarı final serisinin akabinde genel sıralamada birinci 8’de yer aldı ve ismini finale yazdırdı. Ulusal sportmen, 3 Ağustos Salı günü madalya için koşacak. 

Bayanlar çekiç atmada yarışan Tuğçe Şahutoğlu ise A Grubu’ndaki uğraşında finale çıkması için gereken dereceyi elde edemedi. 

Serisinde 13. olan ve elemeleri geçemeyen ulusal atlet, Tokyo 2020’ye veda etti. 

Alican Kaynar madalya çabası yapacak

Yelkende ulusal atlet Alican Kaynar, 10 yarışlık etabı tamamlarken, madalya için gayret etme hakkı yakaladı. 

Finn sınıfında 9 ve 10. yarışlarını bugün yapan Alican Kaynar, her iki yarışı da 10. sırada tamamladı. Genel klasmanda 8. olan ulusal yelkenci, 3 Ağustos Salı günü düzenlenecek madalya yarışında çaba edecek.

Bayanlar 470 sınıfında yarışan Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan günü 18. sırada tamamlarken, erkeklerde tıpkı sınıfta yer alan Ateş ve Deniz Çınar kardeşler ise günü 9. sırada geçti. 

Özgür Varlık birinci günü 25. sırada tamamladı 

Atıcılıkta Türkiye ismine yarışan Özgür Varlık, 25 metre çabuk atış tabanca kategorisindeki gayretin birinci gününü 25. sırada bitirdi. 

Özgür Varlık, elemelerin 2. ayağında yarın çabasına devam edecek.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.